MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

Cukorbetegségben „természetes inzulin” a Balzsamkörte

  • Közzétéve Életmód

Tapasztalatom az, míg valakit meg nem érint a cukorbetegség, addig nem is foglalkozik az inzulin, hasnyálmirigy jelentésével, és nem érti, hogy milyen sziget is lehet valójában a Langerhans-szigetei.Kérlek, olvassdel ezt a cikkem, mert nagyon gyors ütemben nő a cukorbetegek száma, nem csak a világon, de Magyarországon is.

balzsamkörte szeletelve 1200x675

Számos kutatás készült a balzsamkörte (Charantia) antidiabetikus hatásával kapcsolatban. A balzsamkörtében található többféle vegyület együttese által valósul meg az antidiabetikus hatás. Ázsiában hagyományosan diabétesz, rákellenes, gyulladáscsökkentő, erős vírusölő és koleszterinszint csökkentő hatásáért fogyasztják.Abortuszt indukáló hatása miatt kismamák számára fogyasztása ellenjavalt.

Bacsikné Szigeti Gabriella vagyok, Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, természetgyógyász, fitoterapeuta. Cikkeimben a természet kincsével, a gyógynövényekkel történő lehetséges kezelésekről írok.

Az inzulint a hasnyálmirigy Langerhans-szigeteinek béta-sejtjei termelik. Az inzulin csökkenti a vércukorszintet, elősegíti, hogy a glükóz a vérből a sejtekbe jusson. A 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegeknél a termelődő inzulin mennyisége elegendő, ám funkcióját nem képes megfelelően kifejteni, így anyagcsere zavara alakul ki.

Balzsamkörte(Momordicacharantia)tökfélék (Cucurbitaceae) családjába tartozik. Egyéb elnevezései keserűuborka, balzsamuborka, keserűdinnye.A név nem véletlen, hiszen ez az indiai eredetű növény termése, az érés során egyre keserűbbé válik.

 

Uborkához hasonlóan kacsokkal kapaszkodó kúszónövény, amely akár 5 méteres szárat is növeszthet. Húsos tojásdad alakú termése, kezdetben zöld ropogós, ami az érés során narancssárgává és puhává válik. Főbb hatóanyaga: kukurbitántriterpének (momordicin, charantin); pirimidin alkaloidok (vicin).

A 2-es típusú cukorbetegségben a β-sejtek száma csökken / csökkenhet. A hasnyálmirigyben β-sejtek feladata az inzulin hormon termelése. A β-sejtek számának csökkenése következtében a vérkeringésbe nem tud elég inzulin kerülni. A kutatások szerint egyrészt, a balzsamkörte vércukorszint csökkentésében a β-sejtek regenerálása réven nyújthat segítséget, amennyiben még van a szervezetben egészséges β-sejt.

Egy másik kísérlet azt mutatja, hogy a balzsamkörtelé és a balzsamkörte szárított termés, az inzulinhoz hasonlóan fejti ki a vércukorszint csökkentő (hipoglikémiás) hatást. A balzsamkörtében található vércukorszintet csökkentő fehérje természetű anyagot p-inzulinnak nevezték el, mivel a hatása, az inzulinhoz hasonló. Metforminnal(2-es típusú cukorbetegség kezelésére használt gyógyszer) összehasonlítva a balzsamkörte charantin hatóanyagot tartalmazó kapszula jelentős vércukorszint csökkenést eredményezett.

A balzsamkörte, vércukorszint csökkentő hatása mellett, fontos a triglicerid és koleszterinszint csökkentő hatása.

Ha a hasnyálmirigy béta-sejtjei kimerülnek, nem tudják előállítani a megfelelő mennyiségű inzulint és kialakul a 2-es típusú diabétesz. A króm stabilizálja a vércukorszintet, javítja a sejtek inzulinérzékenységét. Amennyiben a szervezetben króm hiány alakul ki, a szervezet édességet kíván, a vér alacsony cukortartalma miatt. Ha ez az állapot sokáig tart, kialakulhat a cukorbetegség, ezért érdemes odafigyelni ennek a nyomelemnek a pótlására. Az életkor előrehaladtával csökken az emberi szervezetben a króm mennyisége, így idősebb korban érdemest ez pótolni, a cukorbetegség kialakulásának megelőzése érdekében. Krómot tartalmazó táplálékok: halak, húsok, tojás, gabonák, brokkoli, szőlő, körte, paradicsom, gomba, diófélék. A króm csökkenti az éhségérzetet, a triglicerid és koleszterin szintet, így a fogyókúrázók is előszeretettel fogyasztják.

Jelentkezz be természetgyógyász szakrendelésre: Bacsikné Szigeti Gabriella - https://gabriella-gyogynovenyei.webnode.hu/foglalas/ vagy +36/30-529-85-74 – minden betegségben számíthatsz a szaktudásomra, segítségemre! * https://webshop.gabrielherbs.hu/Charan-tea-kapszula-50db-Dr-Chen- webshopunkban számtalan gyógynövényterméket megtalálsz, amire szükséged lehet. (A megrendelt termékeket, egész Magyarország területén, a Magyar Posta futárszolgálata MPL szállítja házhoz.)

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280