Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 21:29

Jól szerepeltek az országos lépcsőfutón a megyebeli tűzoltóink

  • Közzétéve Életmód

Jól szerepeltek az országos lépcsőfutón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyebeli tűzoltóink.

katasztrofavedelem

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Lépcsőfutó Országos Bajnokságra több mint százötvenen neveztek. Az először 2000-ben megrendezett viadalon az indulók teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, acélpalackkal a hátukon futnak felfelé huszonhárom emeletet a SOTE Nagyvárad téri épületében.

A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágnak neki a több száz lépcsőnek a nagyjából harminckilós felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kell maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhatnak el egymástól.

A 18-29 év közötti férfi, hivatásos kategóriában a Dombrády Gábor tű. főhadnagy- Literáti Attila tű. százados páros a hatodik legjobb eredménnyel végzett, összesítettben pedig a kilencedikek lettek, Szendrey Boáz tű. őrmester pedig egyéniben a hetedik helyezést érte el szintén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben.

Az önkormányzati tűzoltók kategóriában az ibrányi Szennai János és Gégény Szabolcs, valamint a szakolyi Terjéki Tibor – Oláh Soma Sándor párosok végeztek a második és a harmadik helyeken.

Az országos bajnokság abszolút rekordja egyébként 2002-ben született, akkor a mai Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, dr. Kanyó Ferenc ezredesnek 2 perc 24 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy felszaladjon a huszonharmadik emeletre.

A versenyt és egyúttal a díjátadó ünnepséget Erdélyi Krisztián tű. ezredes zárta, aki elmondta, a tűzoltóktól mindig egyfajta többletet várnak el, és ez a verseny bizonyítja, hogy ez a többlet nemcsak a szakmai, hanem a fizikai felkészültségben is megmutatkozik. Az ezredes kiemelte a jelentős számban induló hölgyek részvételét egy ilyen férfias hivatásban megrendezett versenyen, és külön örömét fejezte ki, hogy a hivatásos állomány mellett az önkormányzati, az önkéntes és a létesítményi tűzoltók is képviseltették magukat a megmérettetésen.


Dóka Imre tű. főhadnagy
megyei szóvivő
SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280