Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 17:15

Már szinte levél sincs a fán, a "Relinda" alma mégsem hullik

Október közepén van az érési ideje, ez a különleges almafajta mégsem hullik még. Bár már november közepe van, sok gazdánál elhúzódott az almaszedés szezonja, így fordulhat elő ez a fotón látható különleges látvány!

relinda

A 'Relinda' egy tűzelhalással és varasodással szemben rezisztens, elsősorban tárolási célra alkalmas nagy gyümölcsű téli almafajta. Gyümölcse magas savtartalmú. Melegebb termőhelyeken friss fogyasztás céljából is termeszthető, akár nagyüzemben, akár kisebb (öko-) gazdaságokban, kertekben. Fájának különleges habitusával a táj-alakító gyümölcsészetben is fontos szerepet kaphat.

Gyümölcse középnagy, gömbölyded, kissé bordázott, szilvára emlékeztető alakú; sárga alapszínen 70%-ban borított piros, vöröses-barnás fedőszínnel.

relinda1

Gyümölcshúsa kemény vagy nagyon kemény, roppanó, kissé durva szövetű, bőlevű. Íze kellemesen savanykás ill. savas, gyümölcsös ízű, a mandarinra emlékeztető aromájú. A gyümölcsök október elején-közepén érnek, majd tárolást követően december és április között fogyaszthatók. CA-tárolókban akár júniusig is eltartható!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280