Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 5:30

Jándon lesz megtartva az őszi trófeamustra - más vadásztársaságok is bemutathatják a szarvastrófeákat

  • Közzétéve Helyi hírek

A több mint harminc vadásztársaságot tömörítő vásárosnaményi Felső-Tiszavidéki Vadgazdák Szövetsége a napokban megtartotta küldöttgyűlését. A Hunor étterem konferenciatermében meghallgatták az elmúlt időszakról szóló beszámolót, és szó volt a szövetség pénzügyi helyzetéről is.

trofeamustra lonya1

Dönteni kellett arról is, az idén hol rendezzék meg az őszi trófeamustrát. Szabó József, a beregi Tisza Vadásztársaság elnöke felajánlotta a jándi vadászházuk udvarát az október 24-i kiállításra. Itt mutatják be a szeptemberben, októberben elejtett gím- és dámbikák trófeáit a szövetséghez tartozó vadásztársaságok. Ez nem zárja ki azt, hogy a megye más vadásztársaságai ne kapnának helyet a mustrán.

A résztvevők úgy döntöttek, hogy a 2019-ben első alkalommal megtartott országos jótékonysági vadászathoz az idén is csatlakoznak december 27-én.

Több helyszínen szeretnék megtartani a jótékonysági vadászatot, a bevételt pedig a megyei kórház gyermek­osztályával egyeztetve a szívbetegség gyógyításában nagy segítséget nyújtó műszer beszerzésére fordítják. Mivel drága egy ilyen műszer, a vadászok mellett a segíteni szándékozó civilek adományait is elfogadják. A vezetők mandátuma lejárt, lemondtak tisztségükről.

Megválasztották a jelölőbizottságot: az elnöke Támba Miklós, a tagok: Hevesi István és Szabó József.

Zsoldos Barnabás/kelet

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280