MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 21:28

Fehérgyarmat város vízrendezése

  • Közzétéve Helyi hírek

Fehérgyarmat Város Önkormányzatának  a „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések” TOP-2.1.3-15 felhívásra benyújtott „Fehérgyarmat Gábor Áron, Honvéd, Hunyadi, Bartók, Dózsa, Dózsa köz, Deák Ferenc, Béke, Hadház és Tolnai utcák belterületi vízrendezése” című pályázata  400 millió forint támogatásban részesült.

artokasoA fotó illusztráció!

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A 400 millió forint összegű támogatás eredményeként a Gábor Áron, Honvéd, Hunyadi, Bartók, Dózsa, Dózsa köz, Deák Ferenc, Béke, Hadház és Tolnai utcák által érintett városrész csapadékvíz elvezető rendszerének felújítása fog megvalósulni, összesen 10.448 méter hosszan.  

A beruházás indokolt, hiszen a meglévő belterületi csapadékvíz elvezető rendszer több elemében is hiányos, alulméretezett és egyes szakaszokon nem megfelelő vonalvezetésű, így nem felel meg a VGT2 előírásnak sem.

Jelen projekt keretében a megfelelő minőségű anyagok felhasználásával, olyan csapadék vízelvezető rendszer kialakítása a cél, amely lehetővé teszi a hatékony vízelvezetést, megelőzve ezzel a csapadékvíz okozta káreseményeket, valamint lehetővé téve a helyi ökológiai vizek helyben tartását. Zárt csapadékvíz csatorna újonnan nem lesz kialakítva, kizárólag a nem megfelelő műszaki paraméterű szakaszok kerülnek kiváltásra.

A zárt csapadékvíz csatorna újonnan nem lesz kialakítva, kizárólag a nem megfelelő műszaki paraméterű szakaszok kerülnek kiváltásra.

A projekt tervezett befejezése: 2018. október 31.

Rajnai Gáborné, pályázati referens

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280