MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 19:37

Akár 50.000 bírságot is kaphat a zebrán átkerekező biciklis

Sajnos sok biciklis mind a mai napig nincs tisztában azzal a szabállyal, hogy zebrához érve minden esetben le kell szállni a kerékpárról, és a zebrán csak a biciklit tolva, gyalogos módon szabad átkelni.

biciklis

Erre egyes városokban külön táblákkal hívják fel a biciklisek figyelmét, akik közül vélhetően alig kevesen tudják, hogy a gyalogos-átkelőhelyen kerékpárral történő áthajtást minimum 5, maximum 50 ezer forintos pénzbírsággal büntetik. Már amennyiben egy a közelben lévő rendőr észreveszi a szabálysértést.

Az alábbi videó Budapest III. kerületében készült, és a fedélzeti kamerás felvételen az látható, ahogy egy kerékpáros felelőtlen módon alig fékezve gördül a járdáról a gyalogos-átkelőhelyre, ahol éppen csak le tud előtte fékezni a felvételt rögzítő személyautó. Erre már a bringás is nagyot fékezett, utána pedig újra tekerni kezdett, és így jutott át a túloldalra.

A közlekedési szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak, és azokat egységesen be kell tartani. Nemcsak az autósoknak, hanem a gyalogosoknak és a bicikliseknek is.

forrás: hvg.hu

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280