MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 21:28

Állatkínzás Baktalórántházán - börtönbüntetést kapott a kutyák gazdája

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. január 10-én 1 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre súlyosbította az állatkínzás bűntette miatt J. G. vádlottal szemben elsőfokon kiszabott 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett szabadságvesztést.

allatkinzasillusztráció!

Az ítélet indokolása szerint a vádlott baktalórántházi ingatlanán két felnőtt és egy kölyök keverék kutyát tartott. 2015. május végétől a vádlott Budapesten tartózkodott, majd 2015. júniusától csatlakozott hozzá élettársa is. A vádlott ez idő alatt a kutyák gondozásáról nem gondoskodott. A szomszédoknak kulcsot adott a lakáshoz, hogy arra felügyeljenek, de a kutyák etetéséhez szükséges eledelt, illetve pénzösszeget nem biztosította részükre. A kutyák a kötelező védőoltásokat nem kapták meg, és chippel sem voltak ellátva. Az egyik felnőtt kutyát 2, a másikat 1 méteres kötélre kötve tartotta, így azok rövid hossza miatt az állatok árnyékos helyre sem tudtak menni a tűző nap elől.

2015. június 14-én az állampolgári bejelentés alapján kiérkező állatorvos a kutyákat nagyon rossz állapotban találta, kiszáradtak és alultápláltak voltak, testük kullancsokkal volt tele. Környezetükben legalább egy havi ürülék gyűlt össze, az állatok abban feküdtek. Sem élelem, sem víz nem volt található a közelükben. Az akkor 2-3 hetes kölyök kutya nagyon visszamaradott állapotban volt. Az állatorvosi vélemény szerint a kutyák olyan legyengült állapotban voltak, hogy 48 órában belül mindhárman elpusztultak volna.

Az állatokat aznap menhelyre szállították, azonban másnap az anya kutya és a kölyök kutya elpusztult, a kiszáradás és a kullancsfertőzés okozta rossz fizikai állapotuk már a gyógyszeres kezeléssel sem volt helyreállítható.

– Dr. Toma Attila sajtószóvivő –

forrás: szon.hu

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280