Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 15:22

Őrzők: Közösen a természet védelméért - kiállítás Vásárosnaményban

  • Közzétéve Helyi hírek

A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Föld Barátai Európa „Őrzők” című közös kiállítása a természet sokszínűségéről, a természetvédelem ezer arcáról és a természetért harcolók mindennapos küzdelméről szól.

kiallfotók©Bodnár Zsolt

A kiállítás 2018. március 20-tól április 5-ig látható a Városnaményi Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központ kiállítótermében, a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület szervezésében.

A Magyar Természetvédők Szövetsége több mint száz környezet- és természetvédő szervezet közössége. Küldetése a természet egészének védelme és a fenntartható fejlődés megvalósulásának elősegítése.

kiall1

Nemzetközi szervezetekkel, kiemelten a Föld Barátai hálózattal együttműködve részt vesz nemcsak hazánk, hanem Európa természetvédelmi összefogásaiban is. Ennek az összefogásnak egyik szép példája az Őrzők kiállítás megvalósítása is.

Európában körülbelül 200 ezer állat és növény faj honos. Ez más területekkel összehasonlítva szegénynek mondható, ugyanakkor a veszélyeztetettségi arány itt a legnagyobb. Európa emlősfajainak 42%-a, madárfajainak 43%-a, a lepkefajok 45%-a, az édesvízi halfajok 52%-a fenyegetett a kihalás által.

kiall3

A kiállítás jól mutatja, hogy bár Európa szerte számtalan különböző problémával állunk szemben a természetvédelem területén, mégis saját egyéni szintünkön mindannyian tehetünk a természet megóvásáért.

A tablók között megtalálhatók Gyulai Iván és Molnár Antal természetvédelmi munkáját bemutató magyar anyagok is.

A kiállításon bemutatásra kerül Molnár Antal „Pro Natura” díjas természetfotós 39 képe is, „ A Hajdúság Madarai” címmel

kiall7

A kiállítást  2018.03.20.-án 16.00-kor Filep Sándor Úr, városunk polgármestere nyitotta meg. A megnyitón felléptek a helyi zeneiskola fiatal növendékei..

Tárlatvezetést Molnár Antal természetfotós, a Hajdúböszörményi „Zöld Kör” Egyesület elnöke tartotta meg.

A kiállítás a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület szervezésében valósult meg.

A kiállítást az Európai Unió és a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatja.

Toldi Zoltán, Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület elnöke

kiall4

kiall5

kiall6

kiall8

kiall9

kiall10

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280