MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 11:53

SZABADIDŐS PROGRAM, testvér-iskolai futsal Aranyosapátiban

  • Közzétéve Helyi hírek

2018.március 21-én Buga Mihály és Hódi Richard vendégeskedett iskolánkban. Az egészséges életmódra nevelés iskolánk életében napi szinten jelen van.

aranyosapati egeszsegnap 001

Az egészségre nevelés magában foglalja a tanulók testi, lelki szellemi és szociális fejlődésének, a betegségek megelőzésének elősegítését, az egészséges állapot, a harmonikus életvitel értékként való tiszteletének közvetítését, a veszélyeztető tényezők és a veszélyhelyzetek helyes kezelésének, a szenvedélybetegségek és a mentális kórképek elkerülésének megismerését, a családi és a társadalmi életre való felkészítést. Ezért is külön örömmel fogadtuk a két vendég előadását.

aranyosapati egeszsegnap 002

Buga Mihály rekreációs és társadalomszervezési szakértő, kommunikációs szakember az egészséges életmódról tartott nagyon érdekes előadást. A gyerekekhez intézett kérdések segítségével feltérképeztük az egészséges és a káros ételek listáját. Életvezetési és táplálkozási tanácsokkal látta el a hallgatókat. Külön örömmel töltött el bennünket, hogy előadónk kiemelte az enegiaital, a cukros üdítők káros hatásait, mert gyerekeink előszeretettel fogyasszák ezeket a termékeket. A Víz Világnapja alkalmából arra sarkaltuk tanulóinkat, hogy a jeles napon kizárólag ásványvizet és csapvizet fogyasszanak. Demonstrálni szeretnénk ezzel is a víz fontosságát az emberi szervezet számára.

aranyosapati egeszsegnap 003

Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged,
megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az
életben: maga az élet vagy. (Saint-Exupéry)

Az előadás második felében Hódi Richárd pedagógus, gyermek és ifjúságvédelmi, valamint kommunikációs szakember. A futsal labdajátékról mesélt. A futsal elsősorban teremben játszott. Megismertette a résztvevőkkel a játék eredetét és főbb játékszabályait. Elmondása szerint a játék egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Gyerekeket kért fel egy kis játékra ahol a futsal labdával ismerkedhettek és kipróbálhatták a kapura rúgást.

Lakatos Dávid 5.a osztályos tanuló került ki győztesen a játékból. A végén közös fotó készült a projekt résztvevőivel.

Benkő Zsigmondné

aranyosapati egeszsegnap 004

aranyosapati egeszsegnap 005

aranyosapati egeszsegnap 006

aranyosapati egeszsegnap 007

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280