Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 5:38

Megdőlt az országos napi hideg rekord, Vásárosnaményban és Nyírlugoson volt a leghidegebb

  • Közzétéve Helyi hírek

Több mint 3 Celsius-fokkal megdőlt az országos napi hidegrekord csütörtökön. Eddig a március 22-én mért legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 12 fok volt, amit a Nógrád megyei Zabarban regisztráltak 2003-ban.

Esküvői fotós VásárosnaményIllusztráció: Vivien és Zsolt esküvője. Fotó©Torzsa Lajos,(http://xn--eskvi-fots-obb5h95c.hu/)

Csütörtök hajnalra viszont Vásárosnaményban mínusz 13,4, míg Nyírlugoson mínusz 15,2 fokig süllyedt a hőmérséklet. - írta meg a Kelet Magyarország napilap

– Meglepődtünk – reagált a rekord hírére Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere. Az elmúlt hétvégétől folyamatosan felkészülten várjuk a „tél utolsó rúgásait” – mondta, s hozzátette: a hét közepére sikerült eltüntetni a kiszámíthatatlan időjárás nyomait, volt mit eltakarítani, mert rendkívül sok csapadék esett le – összegzett.

Vásárosnaményban és térségében kiszabadították az utakat a hó fogságából, s várják az enyhülést. A környék gyümölcstermesztői cseppet sem örülnek a jelenlegi időjárásnak, féltik a fagyos mínuszoktól az idei termést.

– Szemügyre vették az almás és meggyes kerteket a gazdák, kárról még nem beszélnek, de várják a tavaszi felmelegedést – tette hozzá a polgármester.

forrás:szon.hu/

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280