Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 20, 6:43

A 90 éves Margit nénit köszöntötték Aranyosapátiban

  • Közzétéve Helyi hírek

Özv. Balogh Andrásnét, Margit nénit köszöntötték kedden Aranyosapátiban 90. születésnapja alkalmából. Kazsuk Csaba a község polgármestere és Czidorné Moldvay Katalin jegyző kereste fel otthonában Margit nénit, átadva neki Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot.

2

Margit néni 1928 május elsején született Vámosatyában egy dohánymunkás család negyedik gyermekeként. Tizenegyen voltak testvérek, ma már csak ő van életben.

Gyermekkorában az akkor Csehszlovákiához tartozó Mezőkaszonyba költöztek a szülei, ott dolgoztak egy dohányültetvényen. Mint elmondta már 8 éves korában Csonkapapiba csempészte a ruhája alatt a dohánylevelet.

Margit néni nagyon aktív életet élt, munkája mellett rengeteg hobbija volt, imádott gobleint varrni, és naiv festőként is sokat alkotott. 14 évvel ezelőtt elkezdte megírni az élete történetét, elmondása szerint a vége még várat magára.

02

Jelenleg a gyermekkorában megtanult, a dohánycsomózások közben énekelt dalokat jegyzi le, már 120 dalt vetett papírra és énekli is őket..

Nagy izgalommal várta a polgármester látogatását, de főleg az emléklapot. Elmondása szerint nagyon szereti Orbán Viktort, ezért nagy öröm számára, hogy miniszterelnökként ő írta alá az emléklapot.

00

01

03

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280