Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 17:52

Iskolakezdési támogatással segíti a községben lakó diákokat Kisvarsány Önkormányzata

  • Közzétéve Helyi hírek

Kisvarsány Község Önkormányzatának Képviselőtestületétől kapott felhatalmazás alapján a Polgármester átruházott hatáskörben egy alkalommal 20.000,- Ft/gyermek iskolakezdési támogatást ad – amit a kérelmező által megadott lakossági folyószámlára utal.

iskolakezdes tamogatasillusztráció!

Megkérdeztük Kisvarsány polgármesterét, milyen feltételeknek kell teljesülnie, hogy az igénylő megkapja a támogatást:

Tiba Péter elmondta, hogy a kérelmezőnek életvitelszerűen Kisvarsányban élnie, nappali tagozatos tanulói, hallgatói jogviszonnyal kel hogy rendelkezzen,  a családban az egy főre eső havi jövedelem a 400.000,- forintot nem haladhatja meg (erről a szülőnek kell nyilatkoznia), valamint a kérelmet 2018. október 05–ig kell benyújtja. A határidő elmulasztása esetén az önkormányzatnak nincs lehetősége a kérelmet elbírálni - mondta el a polgármester.

Fontos még, hogy formanyomtatványon benyújtott kérelem mellett szükséges a tanuló/hallgató folyó év szeptemberében induló tanévről szóló nappali tagozatos iskolalátogatási igazolása, vagy hallgatói jogviszony igazolása.

Tiba Péter elmondta még, hogy a község önkormányzatának fontos a helyi fiatalokat támogatása, Kisvarsányban rengeteg tehetséges fiatal él, akiknek segítség lehet a most nyújtott iskolakezdési támogatás.

A kérelem az Önkormányzat hivatalában várják, benyújtásakor a kérelmezőnek a személyi igazolványát, lakcímkártyáját, TAJ kártyáját, valamint a gyereknek, gyerekeknek lakcímkártyáját, TAJ kártyáját be kell mutatni.

A kérelem átvehető az önkormányzatnál, vagy letölthető innen:

http://kisvarsany.hu/images/stories/iskolak_tam_kerelem_2018_2019.pdfhttp://kisvarsany.hu/images/stories/iskolak_tam_kerelem_2018_2019.pdf

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280