Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 8:04

Még az igazgató néni is Luca-napi boszorkánnyá változott Aranyosapátiban

  • Közzétéve Helyi hírek

Iskolánkban Aranyosapátiban már hagyománnyá vált, hogy minden év decemberében Luca-napi vigasságot vetélkedőt rendezünk.

luca

Idén sem volt ez másként, december 13-án ismét összegyűlt iskolánk apraja nagyja egy kis „boszorkánykodásra”. A délelőtt a Luca nap jegyében telt. A szervezők, Balogh János Györgyné és Valászkiné Szabó Katalin tanító nénik játékos, ügyességi feladatokkal tették szórakoztatóvá a rendezvényt. 9 órától az alsós tanulók, 10 órától pedig a felsősök vették uralmuk alá a tornatermet. Nagyon ötletes, vicces feladványok szerepeltek a repertoárban. Minden egyes próbatétel valamilyen formában kapcsolódott a Luca-napi hagyományokhoz, népszokásokhoz. Sok ismeretet szerezhettek a gyerekek, túl azon, hogy remekül szórakoztak.

luca1

A versenyszámok között volt többek között ún. dologtalan nap elnevezésű, ahol a lányok ruhát teregettek a szárítókötélre, a fiúk pedig leszedték azt, hiszen ezen a napon nem volt szabad dolgozni. Előkerült egy fontos „boszi járgány”, a seprű, amivel diót kellett a lányoknak egyensúlyozni. Volt ám nekünk főboszink is, igazgató néni, Benkő Zsigmondné személyében és két segítője igazgatóhelyettes néni, Péterné Deák Ilona és Izsákné Karámos Erika tanár néni,Nagyné Katona Mónika. Ők remekül főzték az üstben a bájitalt. A lányok megtudhatták, hogy milyen nevű udvarlójuk lesz. A gyerekek mellett az osztályfőnökök is összemérhették egymással az ügyességüket.

luca2

A Luca-napi hagyományokhoz kapcsolódóan, a lányok hoztak egy-egy meggyfa ágat és ráírták a nevüket. Izgatottan várják, hogy kinek az ága borul virágba december 24. napjára.

Mindannyian remekül szórakoztunk, gyerekek és nevelők egyaránt. A vetélkedésnek csak nyertesei voltak, ahol a jutalom a jó hangulat, a vidámság, az együtt töltött kellemes percekben rejlett.

luca3

Köszönet a kellemes délelőttért a szervezőknek, Balogh János Györgynének és Valánszkiné Szabó Katalinnak. Jövőre veletek ugyanitt!

Benkő Zsigmondné

luca4

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280