Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 15:22

Téliesre fordult az időjárás

  • Közzétéve Helyi hírek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, szombat délelőtti időjárás-előrejelzése szerint szombat estig még folytatódik az országos havazás. A keleti határnál vegyes formájú csapadék (havas eső, fagyott eső) sem kizárt. A havazás vasárnap napközben keletre, északkeletre szorul vissza.

ho1

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legtöbb településén havazik, emiatt téliesek az útviszonyok. Annak érdekében, hogy ne emelkedjen a balesetek száma, a katasztrófavédelem mindenkitől azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjon a várható időjárási és útviszonyokról és csak a téli körülményekre megfelelően felkészített, jó műszaki állapotban lévő autóval induljon útnak.

Hasznos lehet, ha némi élelmiszert és ásványvizet, plusz kabátot, takarót teszünk a kocsiba.

A mobiltelefont töltsük fel, mielőtt útnak indulunk, és a szokásosnál több üzemanyag kerüljön a tartályba, hogy akkor se legyen baj, ha elakadna a jármű. 

Ügyeljenek a követési távolságra és a megváltozott útviszonyok szerinti vezetési sebességre.

Használják a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ingyenesen elérhető Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatását (VÉSZ) (http://vesz.katasztrofavedelem.hu), valamint tájékozódjanak az aktuális út- és meteorológia viszonyokról a http://met.hu/ és az http://utinform.hu/ oldalakon.

Dudás Szilvia tű. főhadnagy, mb. szóvivő
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280