Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 15, 11:24

Megdöbbentő és felháborító a beregszászi református templomot ért támadás - közlemény

Megdöbbentő és felháborító a beregszászi református templomot csütörtök hajnalban ért támadás, amelynek során ismeretlen tettesek megrongálták a városközpontot ékesítő épület falát, "festékkel meggyalázva egy szent helyet" és a helyi magyar közösségi élet fontos központját - hangsúlyozta a Miniszterelnökség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

b beregszaszi templom

A közleményben, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János, a tárca nemzetpolitikáért felelős államtitkára jegyez, aggasztónak nevezték, hogy a kárpátaljai magyarságnak az utóbbi hónapokban atrocitások sorozatát kell elszenvednie, a legsúlyosabb ezek közül a KMKSZ-székház felrobbantása volt. 

Úgy fogalmaztak: a csütörtök éjjeli támadás a helyi magyar egyházi élet fontos helyszínét érte, megsértve azt a vallási toleranciát, amely a Kárpátalján élőket mindig is jellemezte. A támadással az elkövetők nemcsak "a helyi magyar és református közösséget gyalázták meg", hanem egyúttal azt a több mint két éve tartó, nagyszabású felújítási munkát is semmibe vették, amely jelenleg tart a templomban azért, hogy az a jövőben is az egyházi és közösségi élet méltó központja és a város ékessége legyen - tették hozzá.

Közölték: a magyar kormány szolidáris a kárpátaljai magyar közösséggel és elvárja az ukrán hatóságoktól, hogy minél előbb derítsék fel a támadás hátterét, találják meg az elkövetőket, és tegyenek meg mindent a hasonló esetek megelőzéséért és a kárpátaljai magyar közösség biztonságának garantálásáért.

-MTI-

 

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700