Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 20, 6:43

Európai Bizottság: május elseje nem csupán az elért eredmények ünnepléséről szól

Május elseje nem csupán a már elért eredmények ünnepléséről szól, hanem felhívja a figyelmet arra is, hogy a szociális piacgazdaság nem magától működik, szabályait folyamatosan a technológiai változásokhoz kell igazítani - írta a munka ünnepe alkalmából kiadott nyilatkozatában az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős tagja.

eu eu

Marianne Thyssen emlékeztetett rá, hogy tavaly novemberben szociális csúcstalálkozót tartottak az uniós vezetők, meghirdették a szociális jogok európai pillérét, amelyben "húsz kulcsfontosságú elvet és jogot határoztak meg annak érdekében, hogy az emberek hozzáférhessenek az oktatás, a képzés és az egész életen át tartó tanulás lehetőségeihez, illetve a jó munkakörülményekhez és a hatékony jóléti rendszerekhez".

"Itt az ideje, hogy ezek az elvek a gyakorlatban is érvényesüljenek. Uniós szinten már számos kezdeményezést tettünk ezen a területen. Az európai készségfejlesztési program célja annak biztosítása, hogy az emberek megfelelően felkészüljenek mostani és jövőbeli állásaikra. Javaslatokat készítettünk a munkafeltételek kiszámíthatóbbá és átláthatóvá tételére, annak garantálására, hogy valamennyi munkavállaló és vállalkozó rendelkezzen a megfelelő szociális védelemhez való hozzáféréssel, illetve hogy az utazó munkavállalókra vonatkozóan méltányos és érvényesíthető szabályokat hozzunk létre" - közölte.

Mint írta, a pillért és elveit közösen kell megvalósítani a tagállamok, az Európai Parlament, a szociális partnerek és a civil társadalom részvételével.

"Örömmel várom a közös munkát annak érdekében, hogy a következő években világossá váljon, hogy a gazdasági és a társadalmi haladás egymást erősíti, s hogy okunk van a munka nemzetközi ünnepének megünneplésére" - hangsúlyozta Thyssen.

 -MTI-

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280