Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 15:40

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották vasárnap a tűzoltókat

  • Közzétéve Kék hírek

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották vasárnap a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

tarlotuz


Háromszáz négyzetméteres területen a száraz aljnövényzet égett a déli órákban Érpatakon, a Szabadság utcában. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Kéthektáros területen kellett a lángra kapott kukoricatarló oltása miatt beavatkozniuk a kisvárdai hivatásos tűzoltóknak a délutáni órákban Rétközberencsen, a József Attila utca közelében, ahol két vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Hasonló eseményhez vonultak még Pátroha közelében, ahol szintén learatott tarló és nádas kapott lángra. Ezek mellett a nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltóknak Tiszanagyfalunál, míg a csengeri önkormányzati tűzoltóknak a városuk Móricz Zsigmond utcájában adott feladatot a szabadtéri tűz oltása. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán vasárnap este Nyírbátorban, a Debreceni utca egyik családi házánál. Személyi sérülés nem történt. A detonációban a ház falazata sérült, a nyírbátori hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, a ház lakhatatlanná vált, ezért az ott élők elhelyezéséről gondoskodtak. 

Kigyulladt egy hatszáz négyzetméter alapterületű raktár ötven négyzetméteres egyik helyisége hétfőn hajnalban Nyíregyházán, a Debreceni úton. A lángok a csarnok épület tetőszerkezetére is átterjedtek. A nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos, valamint az ibrányi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat, majd a füsttel telítődött épületrészeket túlnyomásos ventilátor segítségével átszellőztették. A tűzeset során egy ember megsérült. A tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják. 


Dóka Imre tű. főhadnagy
megyei szóvivő
SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280