Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 5:38

Síremlékeket lopott köztemetőkből

  • Közzétéve Kék hírek

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nyírderzsi férfit rövid időn belül elfogták és gyanúsítottként kihallgatták.

sirko

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. november 1-jén tettek bejelentést, hogy a nyírcsászári köztemetőből ismeretlen tettes eltulajdonított egy gránitból készített kétszemélyes sírkövet, melynek csak a fejrészét hagyta hátra a helyszínen.

A rendőrök a bejelentést követően a széleskörű adatgyűjtés és a temető biztonsági kameráinak felvételei alapján rövid időn belül azonosították a feltételezett tettest. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves nyírderzsi férfit 2018. november 5-én elfogták és a Nyírbátori Rendőrkapitányságon lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy az egyik nyírbátori ismerőse kérte meg, hogy rokonsága részére készítsen egy gránit síremléket. Mivel nem volt hozzá elegendő alapanyaga, ezért úgy döntött, hogy a hiányzó részeket ellopja.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított összesen három település köztemetőjéből szedte össze a megrendelt síremlék különböző darabjait. A nyírcsászáriból egy kétszemélyes sírkövet, a nyírkátaiból egy gránit síremlék fedlapját, a teremi köztemetőből pedig két gránit vázát lopott el. Az eltulajdonított darabokból összeállított síremléket a rendőrök a nyírderzsi köztemetőben megtalálták és lefoglalták.

sirko2

sirko3

Forrás: police.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280