Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 15:40

Megyénk rendőrei is versenyeztek a Nemzetközi Rendőr Lovasversenyen

Az idén második alkalommal megrendezett Nemzetközi Rendőr Lovasverseny alkalmából a magyar rendőr és polgárőr lovas egységek, valamint a meghívott külföldi országok lovas szolgálatai mutatták be, illetve mérték össze tudásukat.

lovas

A Készenléti Rendőrség szervezésében 2016. június 12-én rendezték meg hat ország részvételével a II. Nemzetközi Rendőr Lovasversenyt a kiskunhalasi Hirling József Lovaspark területén. A rendezvény céljai között szerepelt a résztvevő országok lovas szolgálatai, valamint a Magyar Rendőrség és az Országos Polgárőr Szövetség lovas tagozata közötti együttműködés erősítése és a lovas rendőrök szakmai tevékenységének megismertetése a lakossággal.

A versenyen a szlovén, lengyel, cseh, szlovák és szerb rendőrség képviselői mellett az Országos Polgárőr Szövetség, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség lovas rendőrei vettek részt.

A hangulatot a Készenléti Rendőrség Zenekarának térzenei előadásai fokozták.

A versenyen két kategóriában díjazták a lovasok tudását.

A szimultán verseny kategóriában első helyezett lett Drahos József polgárőr, az Alsószéktó-Matkó-Kisfái Polgárőr Egyesület, második helyen Szőke Viktor, a Kiskunhalasi Lovas Iskola, a harmadik helyen pedig Balogh Csaba r. törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség lovasa végzett.

Az összetett akadályverseny kategóriában első helyezett Uros Kocbek, a szlovénia rendőrség rendőrtisztje, második helyezett Sipos Balázs r. törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség, harmadik helyezett Dejan Fornecki rendőrtiszt, a szlovéniai rendőrség munkatársa lett.

A legeredményesebb külföldi versenyzőnek járó díjat a szlovén Uros Kocbek kapta, a legeredményesebb magyar versenyző Dr. Rácz Adrienn polgárőr, az Országos Polgárőr Szövetség lakitelki lovas tagozatának lovasa lett, a legeredményesebb polgárőr versenyző az Alsószéktó-Matkó-Kisfái Polgárőr Egyesületet képviselő Drahos József lett.

A díjakat Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka és Tuska Pál versenybíró adta át.

Varró József nyugalmazott határőr alezredes Sipos Balázs r. törzsőrmesternek adta át a legeredményesebb összetett akadályverseny magyar rendőrének járó különdíjat.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

A fotó illusztráció!

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280