MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 8:32

Megbízható vállalkozó - Közeledik a második minősítés (NAV közlemény)

Még nem késő rendezni az esetleges adótartozást ahhoz, hogy a második minősítési időszakban – ha az egyéb feltételek is teljesülnek – megbízható besorolást kapjon a vállalkozás.

nav

Közeledik a második negyedéves minősítési időszak vége, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal júliusban ismét minősíti a cégjegyzékbe bejegyzett adózókat és az áfa-regisztrált adóalanyokat. A besorolás a június 30-ai állapot alapján történik, eredményeként pedig a vállalkozások a kockázatos vagy a megbízható kategóriákba kerülnek. Az egyikbe sem sorolhatókra az általános eljárási szabályok vonatkoznak.

A megbízható minősítés egyik feltétele, hogy a vállalkozás adótartozása a negyedév végén – aktuálisan június 30-án – ne haladja meg az 500 ezer forintot. Az esetleges tartozást érdemes a hónap vége előtt rendezni, hiszen a megbízható adózói minősítés számtalan előnnyel jár.

Az első minősítés eredményéről küldött elektronikus levelet az Ügyfélkapun keresztül tekinthetik meg vállalkozások, kérdés esetén pedig akár telefonon, a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerén keresztül – a 06/40/20-21-22-es számon, egyedi azonosítás után – is kaphatnak tájékoztatás.

Az adózói minősítésről a NAV 71. számú információs füzete – http://www.nav.gov.hu/nav/inf_fuz – tartalmaz részletes információt.

NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó-és Vámigazgatósága

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280