MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 21:28

Silány minőségű motorolajat adtak el márkás termékkén. 220 ezer liter olajjal csaltak!

A NAV pénzügyi nyomozóit egy számlagyár vezette az utóbbi évek legnagyobb motorolaj hamisítóinak nyomára, leleplezték titkos raktárukat. A bűnszervezet tagjai csaknem másfél milliárd forint áfát elcsaltak. Öten előzetes letartóztatásban vannak.

NAV

Egy debreceni férfi irányításával működött a számlagyár, amely strómanokkal felépített céghálózat révén állandó ügyfeleinek 6-7 százalékos haszonért szinte bármiről kiállított számlát.

A NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói a számlagyáron keresztül jutottak el ahhoz a stabilnak számító ügyfélhez, aki jó ideje igénybe vette az illegális szolgáltatást. Kiderült, ez a cég neves motorolaj gyártók termékeiként értékesít silányabb minőségű kenőolajat.

Német és osztrák gyártóktól itthon kevésbé ismert márkájú kenőanyagot (motorolaj, hidraulika olaj, hajtómű olaj) szereztek be. A beszerzett áru egy részét változatlan megnevezéssel továbbértékesítették, de nagyobb üzletet láttak abban, ha vezető világmárkák neve alatt adják el.

Egy Pest megyei titkos raktárban a vevői igényeknek megfelelő matricákkal ellátták, és csomagolták az olajat, majd így adták tovább közlekedési és vasúttársaságoknak, autószervizeknek, autósboltoknak, valamint webáruházaknak. A külföldi beszerzést adómentesen oldották meg a debreceni számlagyár segítségével, ezáltal is további versenyelőnyhöz jutva a piac tisztességes szereplőivel szemben.

A feltárt titkos raktár 220 ezer liter, mintegy 250 millió forint értékű kenőolajat rejtett. A prémium márkanévre felcímkézett üres hordók feltöltésre készen vártak.

A rajtaütés napján száz pénzügyi nyomozó, adórevizorok, és pénzügyőrök közreműködésével országszerte 41 helyszínen tartott házkutatást. 800 millió forint értékben lefoglaltak készpénzt, hajót, gépjárműveket, zároltak bankszámlákat, ingatlanokat.

A kihallgatott hat gyanúsított közül öten előzetes letartóztatásban vannak. Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt akár húsz évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280