MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 19:37

Az idei tél leghidegebb éjszakája, és reméljük a tavasz leghidegebb hajnala következik

Az extrém hideg miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Lesz, ahol -22 fokig süllyed majd a hőmérő higanyszála.

hajnalVárható hőmérséklet március 1-én hajnalban. fotó:met.hu

Az idei tél leghidegebb éjszakája valószínű az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -13 és -19 fok között alakul, de a gyengébben felhős, vastagabb hóval borított, szélvédett tájakon -22 fok is lehet szerda este.

Ami a részleteket illeti: kezdetben a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti részén lehet több a felhő, ott hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, majd ott is csökken a felhőzet, kiderül az ég. Az északi szél a Tiszántúl északi részén kezdetben élénk lesz, majd ott is mérséklődik a légmozgás.

Az előrejelzések szerint a csütörtök sem épp tavaszra emlékeztető idővel indít, a hajnali óráktól ugyanis délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, déltől meg is vastagszik a felhőzet, késő délutántól pedig egyre több helyen valószínű ismét havazás. Északkeleten egész nap túlnyomóan napos időre lehet számítani, de egyáltalán nem lesz meleg, a legmagasabb nappali hőmérséklet mindenhol -2 és -7 fok között alakul majd.

Péntek hajnaltól már enyhébb nedvesebb levegő érkezik az Időkép szerint, de a derültebb északi, északkeleti részeken még előfordulhat -15 fok közeli fagy. Dél, délnyugat felől egyre többfelé kialakulhat havazás, melyet napközben délen, délnyugaton ónos eső, fagyott eső válthat fel.

forrás: 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280