MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 11:53

Felhőszakadás veszélye miatt figyelmeztetést adtak ki péntekre

Három délnyugati megyére másodfokú, az ország nagy részére - köztük a fővárosra - elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

felhoszakadasradarkép 2018.05.25. 10:00 fotó:OMSZ

Pénteken ismét több helyen kialakulhatnak zivatarok, legkevésbé a Dunántúl északkeleti felén és az Északi-középhegység nyugati részén. 

A legjellemzőbb kísérőjelenség zivatarok környezetében továbbra is a felhőszakadás lesz, illetve néhol viharos széllökés és helyenként jégeső is előfordulhat.

A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Somogy és Tolna megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt több mint 50 milliméter eső hullhat.

Szintén a felhőszakadás miatt Budapestre, Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Országos, középtávú előrejelzésük szerint a hétvégén is többször várható zápor, zivatar, de marad a meleg, néhol 30 Celsius-fok is lehet.

-MTI-

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280