Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 21:29

Elindult a "Száraz November", Ön egy hónapig kibírná alkohol nélkül?

Idén harmadjára indult kampány a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítására, és azért, hogy a résztvevők az önmegtartóztatás révén jobban megismerjék a szeszes italokhoz fűződő viszonyukat.

alcohol bar cheers e1473863031336

Harmadjára indul kampány Száraz November néven a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítására, a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány szervezésében. A kezdeményezés brit mintára indult, a szigetországban évtizedes hagyománya van, és az a lényege, hogy aki részt vesz benne, egy hónapon keresztül nem ihat semmiféle alkoholt.

Legalább egymillió embernek van komoly alkoholproblémája Magyarországon. Az alapítvány az "Egy hónap alkohol nélkül" mottóval elsősorban az kockázati alkoholfogyasztókat, vagyis azokat szeretné az alkohol elhagyására ösztönözni, akik egészséget károsító mennyiségben fogyasztanak szeszes italt. Összességében azonban nem az a cél feltétlenül, hogy a résztvevők soha többé ne igyanak alkoholt, hanem hogy az egyhónapos önmegtartóztatással jobban megismerjék saját alkoholfogyasztási szokásaikat.

"Évente 12 liter tiszta szesz az átlagos alkoholfogyasztás Magyarországon, ez azt jelenti, hogy minden negyedik magyar alkoholista"

- nyilatkozta Békési Tímea addiktológiai konzultáns, az alapítvány munkatársa az M1 aktuális csatornán a témáról beszélgetve.

Érdekesség az idei Száraz November kapcsán, hogy ezúttal tematikus tartalma is lesz, a nők alkoholfogyasztása ugyanis kiemelt témaként szerepel a kampányban.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280