MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 14:59

Tarpa győzelmét hozta a szomszédvári rangadó

  • Közzétéve Sport hírek

„Villanyfény, műfű, kicsit amolyan szigetországi hangulat, „tízemberes” hazai diadal, fájó, nagyon fájó vereség, közönségszórakoztató szomszédvári derbi…”

tarpa focifotó ©Dr Tilki Attila

Ez volt a tavalyi blogbeharangozó kezdő gondolatom, a Tarpán lejátszott bajnoki meccsről készített írásom előtt. Gyakorlatilag két betű elhagyásával, teljes mértékben ismételhetem önmagam, mivel most nem műfű, hanem élő fű volt már Tarpán, a labdarúgók talpa alatt….Minden más ugyanúgy történt ! Ja, azért nem egészen, hiszen tavaly 3:2-re, idén meg 3:1-re kaptunk ki…

TARPA SC - FEHÉRGYARMAT SC 3 : 1 (1 : 1)

Tarpa, 300 néző.

Játékvezető: Papp Ferenc (Dr. Resán Gergely – Lengyel Antal)

TARPA SC: Molnár Csaba Dávid, - Kacsó Roland Rudolfovics, Ricsei Ferenc, Törtei Tamás, Lakatos Bence, - Balogh Gyula, Illés Gyula, Djácsenko Vitalij, Szilágyi Norbert (h.: Stefán Lénárd Andrijovics a 89. percben), - Rozman Sándor (h.: Rácz István a 83. percben), Madzin István. Edző: Márton István.

FEHÉRGYARMAT SC: Jakocska Csaba, – Orosz Flórián, Gál Richárd Árpád, Szatke Márk Zoltán (h.: Farkas Sándor a 83. percben), Popovics Norbert, - Barta Ferenc (h.: Mócsán Erik a 75. percben), Imre Zsolt Péter (h.: Dascal Lucian Gheorghe a 61. percben), Antal Roland, Veress László, - Nagy Zoltán Imre, Istenes Erik. Edző: Siti Ferenc.


Igazából nem vagyok képes megérteni, több csapat hozzáállását sem, hiszen amint Tarpán hallhattuk, kifejezetten elutasító attitűddel találkoztak a Tarpaiak, amikor megkeresték a soros ellenfeleket, hogy játsszák le villanyfényes találkozóként, a következő bajnoki mérkőzésüket Tarpán. Úgy gondolom, hogy igazi élmény labdarúgónak, szurkolónak egyaránt, egy jó hangulatú, villanyfényes derbit megtekinteni, illetve azon pályára lépni.

Szép számú közönség gyűlt ma is össze, nagyon sokan eljöttek Fehérgyarmatról, de lehetett itt látni Mátészalkaiakat, Nagyecsedieket, Vásárosnaményiakat, és nagyon sok sportbarátot, Szatmár-Bereg kisebb-nagyobb településeiről. Ráadásul, igazából plusz költséget, ez kizárólag a rendező csapatnak jelent, ami még érthetetlenebbé teszi ezt a „bizonyos” hozzáállást………… Úgy gondolom, azok a szurkolók, akik ma eljöttek Tarpára, egy amolyan igazi jó kis focimeccs fílinget élhettek meg, az már más „káposzta”, hogy mi Fehérgyarmatiak, olyan túlontúl boldogok, azért nem igazán voltunk a találkozó lefújásának a pillanatában…………………………..Nagyhalász ellen, alig egy hete, elkényeztettek bennünket a mi kedvenceink, mert olyan focit mutattak be, hogy néha dörzsölgettük a szemünket, s egy hét elteltével, ma, már azért dörzsölgettük a szemünket, mert nem akartunk a saját szemünk világának hinni, hogy ez ugyanaz a csapat, mint amelyik egy hete előttünk varázsolt……………………………….Igazából jó focit, az első félidőben sem mutattunk be, már akkor is nagyon sokat belehibáztunk mind a védekezésünkbe, mind a támadásaink felépítésébe, de azért az első félidőben az akarat, a tűz megvolt, ahogy egy régi kedves Barátom mondaná, azért még „vót béli a csapatnak ………..” 
Hát a második félidőre, sajnos már csak azt tudta volna mondani az én régi kedves Barátom is, hogy valahogy „nem vót béli a csapatnak………………………….” Egyébként mindazok, akik a tavaly nyári szunyoginváziós estén is itt voltak a meccsen, akkora „dejavu” érzést élhettek át, mintha kétszer léptek volna bele ugyanabba a folyóba, mintha kétszer szerettek volna bele ugyanabba nőbe, mintha kétszer ütötték volna ugyanúgy arcul Őket, mintha kétszer kaptak volna hasmenést ugyanattól a savanyú tejtől, mintha kétszer nyelték volna le ugyanazt a muslicát, mintha kétszer rugaszkodtak volna neki az érettséginek, mintha kétszer koppant volna a fejükön ugyanaz a fáról leeső dió, mintha kétszer születtek volna meg, mintha kétszer kapott volna ugyanúgy ki a kedvenc csapatuk……………… Tavaly is, mint ezúttal, az első félidőben partnerei voltunk a Tarpának, sőt………….Tavaly is, mint ezúttal, már az első félidőben kiállították a Tarpa egyik meghatározó labdarúgóját…………… Döntetlen állásnál, tavaly is, mint ezúttal, kihagytuk a meccs ziccerét………………..Tavaly is, mint ezúttal, „elszürkültünk” a második játékrészre a villanyfényben…………………..Tavaly is, mint ezúttal, három gólt kaptunk, és fájó vereséget szenvedtünk…………………….Tavaly is, mint ezúttal, több, sokkal több volt számunkra a meccsben, csak……………………………..
Ami egy picit még fájó volt ma, hogy amíg a múlt héten, az akarati tényezőkben, lényegesen felülmúltuk az ellenfelünket, ma, sajnos ezen a téren is „alulmaradtunk”……………. 
Több, kifejezetten jó teljesítmény is volt a Tarpában, de kiemelném a Rozman Sanyit, aki igazi vezéregyénisége volt csapatának, minden idegszálával a gólszerzésre koncentrált, állandó veszélyt jelentett a kapunkra, őszintén megvallva, nem tudtuk Őt tartani. Úgy gondolom rászolgált a mezőny legjobbja titulusra ! ILYEN EGY VÉRBELI CSATÁR ! Ami a legnagyobb értéke Rozman Sanyinak, hogy amellett, hogy egy kiemelkedő egyénisége a csapatának, de a képességeit, maximálisan alá tudja rendelni, a csapata érdekeinek ! A mi csapatunkból ma ismét kiemelhető Jakocska Csabi, a három kapott gólja ellenére, mert ma is bemutatott vagy féltucat akkora bravúrt, hogy azelőtt meglengethetjük a „nem létező kalapunkat”………………. Aki még talán ma az átlagból kiemelhető, az különösen az első félidőben látott Barta Feri, illetve az a Popovics Norbi, s az az Antal Roland, akiknek mindvégig „helyén volt a szíve”, s óriási akaraterővel tették magukat oda ehhez a találkozóhoz !

A mérkőzés játékvezetői hármasa, korrekten működött közre !

Valahogy ennyi, ami ezzel a találkozóval kapcsolatban most kikívánkozott belőlem, s azt mondom tekintsünk előre, készüljünk fel nagyon becsületesen a Tiszavasvári ellen. Az utóbbi bajnoki évadok tapasztalatai alapján, már szinte rettegek, amikor egy sereghajtók közé tartozó csapattal találkozunk, annyiszor ledugták ezeken a „bizonyos” meccseken a torkunkon, a „keserű pirulát” ! Egy szemtelenül fiatal, de óriási szívvel küzdő csapatra számíthatunk, akik nem fogják „olcsón adni a bőrüket” ! Majdnem biztos vagyok abban, hogy ez nem lesz egy túlzottan „közönségcsalogató” jellegű derbi, de ha minden egyes pályára lépő labdarúgónk, megfelelő hozzáállást fog tanúsítani, akkor ezt a három pontot, igenis be kell gyűjtenünk ! Három meccsünk van még hátra, amiből ki kell hoznunk a maximumot ! Mert hogy a tavasz sem lesz egy „babazsúr” abban egészen biztos vagyok ! Csakis rajtunk áll, hogy elől fogunk állni a „babaházban”, vagy a „hátsó szobába” kerülünk………….Változatlanul hiszek abban, hogy képes arra a csapatunk, hogy a „babaház nappalijában”, egy jó kis helyet foglaljon el magának, amire a „nézelődő Fehérgyarmati babaházrajongók” is joggal büszkék lehetnek majd !


Márton István: – Imádjuk villanyfényben, emberhátrányban legyőzni a Fehérgyarmatot ! Kicsit sem bánom, ha ez hagyománnyá válik Nálunk !

Siti Ferenc: – Sajnos, nem tudtunk felnőni a rangadó színvonalához, különösen a második félidőben………………………. Amikor ott van a kezünkben a lehetőség, s előre tudnánk lépni, már nem első alkalommal, sajnos képtelenek vagyunk élni az eséllyel, örömfoci után, a másik héten kudarcot vallunk, mint ma, így ezúttal sem tehetek mást, mint hogy gratulálok a Tarpának !

Góllövő: Rozman Sándor a 6. percben, Gál Richárd Árpád /öngól/ az 59. percben, Ricsei Ferenc a 71. percben, illetve Barta Ferenc /11.-esből !/ a 14. percben.

Sárga lap: Rozman Sándor a 31. percben, Törtei Tamás a 45. percben, illetve Szatke Márk Zoltán a 23. percben, Gál Richárd Árpád a 26. percben.

Piros lap: Madzin István /Tarpa SC/, a 31. percben.

Jó: Molnár Csaba Dávid, Ricsei Ferenc, Törtei Tamás, Lakatos Bence, Illés Gyula, Djácsenko Vitalij, Szilágyi Norbert, Rozman Sándor /A mezőny legjobbja !/, illetve Jakocska Csaba, Popovics Norbert, Barta Ferenc, Antal Roland.

Ifjúsági csapatunk szabadnapos volt a héten, mivel a Tarpai fiatalok, magasabb osztályú bajnokságban szerepelnek, az FSC II., azaz a Megyei III. osztályú csapatunk, 2018. október 28.-án, 14 órai kezdettel, szomszédvári rangadót játszik Fehérgyarmaton, a szomszédvár, Penyige csapatával !

NB. II.-es felnőtt, és ifjúsági férfi kézilabda csapataink is szabadnaposak voltak a hétvégén, Megyei I. osztályú női kézilabdacsapatunk pedig, szintén 2018. október 28.-án játszik bajnoki mérkőzést, idegenben, a Tiszavasvári csapatával !

Szorítunk a Fehérgyarmati csapatok, azaz a Megyei III. osztályú focicsapatunk, s az FVSE Csajok sikeréért egyaránt !

Engedjék meg, hogy itt nyilvánítsam ki Fehérgyarmat labdarúgó társadalmának a nevében Őszinte Részvétünket, Virovecz Pálnak, aki éveken át szolgálta hűségesen Fehérgyarmat labdarúgását edzőként, s akinek a héten elhunyt az édesanyja !

Tisztelettel felhívnám a figyelmüket, hogy a Fehérgyarmat SC Facebok oldalán, Bereczki Zoltánnak köszönhetően, megtekinthetik a Tarpán lejátszott találkozónak a fotóalbumát, illetve mozgóképes felvétel részleteket a mérkőzésből. Tájékoztatom Önöket, hogy Bíró Tibor operatőr kollégámmal, rögzítjük 2018. október 29.-én Csengerben, a kiválóan szereplő NB. II.-es futsal csapat soron következő hazai találkozóját, a Csenger-Gyöngyös bajnoki mérkőzést, amelyet felvételről megtekinthetnek majd a Fehérgyarmati Városi Televízióban, illetve a találkozó gólösszefoglalós anyagát, megtekinthetik majd a hét közepe tájától, a youtube-on !

Böngésszenek bátran a Fehérgyarmat SC facebook oldalán, s köszönjük a lájkolásaikat, s az esetleges megosztásaikat !

Tisztelt Blogböngészők !

Köszönöm hogy ezúttal is megtiszteltek a figyelmükkel, Isten Áldja Önöket !

Hajrá Fehérgyarmat SC !

Hajrá Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye labdarúgása !

Sportbaráti Üdvözlettel: Papp Attila /Papsi/
technikai vezető

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280