MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 13:43

Harmónium avató Gyürében - 2018. szeptember 15. (Szombat)

  • Közzétéve Kultúra

Az "Árokháty Béla támogatói kör" szeretettel meghívja Önt és kedves Családját a "Zenés Áhítat 2018. Programsorozat a leendő orgona javára" Harmónium avató ünnepség alkalmából 2018. szeptember 15-én /Szombat/ 18 órai kezdettel a Gyürei Református Templomban tartandó zenés áhítatra!

gyure

Vendégünk: Elischer Balázs orgonaművész.

Elischer Balázs 2010 óta ad koncerteket harmóniumon, többek között saját tulajdonú, 1892-es kétmanuálos Schiedmayer harmóniumán. A koncerten két nagy, harmóniumra íródott, kultikusnak számító gyűjteményből - is - hallhat válogatást a közönség: Franck L'organiste (Az orgonista) című két kötetes művéből, valamint Karg Elert: Portrék harmóniumra című sorozatából, amelyben minden tételben más zeneszerző stílusában komponál, így állítva emléket a zeneszerzés nagy mestereinek.

Expressziók a koráltól a tangóig

Mint a cím is mutatja, egy méltatlanul elfeledett hangszer széles szín- és dinamikai skáláját hivatott bemutatni a koncert anyaga, megcáfolva az orgonapótlékként számon tartott harmónium lebecsült szerepét. A koncerten a harmóniumirodalom remekei hangzanak el a klasszikától az impresszionizmusig, a műfajok széles skálájátölelve fel. Elhangzanak többek között César Franck, Siegfried Karg Elert, Lefébure-Wély művei.


A Kulturális Örökség Európai Évében különös figyelmet fordítunk arra, hogy hangsúlyozzuk a hazai és az európai örökség közös vonásait, értékeit, szellemiségét. Mindezt a lehető legmagasabb színvonalon, érdekesen, élmény-szerűen, akár művészi fokon.

2018 remek lehetőség arra, hogy a szakemberek bemutassák az érdeklődőknek, milyen folyamatok szükségesek az örökség megőrzéséhez, megújításához, illetve milyen szándékok, gondolatok hoznak létre egy-egy új épületet, a jövő örökségét.

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280