MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

Országos versenyen a Szatmár Táncegyüttes utánpótláscsoportja

  • Közzétéve Kultúra

Múlt hétvégén került megrendezésre az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület szervezésében a Tóth Ferenc Gyermektánc Koreográfiai Verseny. A fesztiválnak Kecskemét adott otthont, ahol az ország szinte összes szegletéből érkeztek gyermektáncegyüttesek.

kisszatmar 1

Mátészalkáról a Kis Szatmár Táncegyüttes képviselte a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskolát és a Képes Géza Általános Iskolát.

A gyerekek nem először vettek részt a "Hírös Város" versenyén. 2016. év után ismét megmérettették magukat az ország legnívósabb gyermektánccsoportjai között, melynek eredménye 2 hét múlva kerül hirdetésre.

A táncegyüttes vezetői: Pinkovai Krisztina és Filep László

A Kis Szatmár Táncegyüttes a mátészalkai Szatmár Táncegyüttes utánpótláscsoportja, akik már 5 éve táncolnak együtt. A táncosok nagy része a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola tanulói. Számos szakmai versenyt és fellépést tudhatnak már a maguk mögött. 

kisszatmar 2

A csoportvezetők céljai között szerepel, hogy a Kárpát-medence színes és egyedülálló tánckultúrájának átadása mellett egy olyan közösséget hozzanak létre, ahol a táncosok keressék egymás társaságát és szeressék a közösséget, valamint hogy a Szatmár Táncegyüttes felnőtt táncosai legyenek.

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280