MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 14:59

Színházi kulisszák mögé néztek be a mátészalkai járás diákjai

  • Közzétéve Kultúra

"Ismerd és szeresd meg! Nézz a kulisszák mögé!" címmel színházi érzékenyítő programot szervezett a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színházban a mátészalkai járás diákjai számára

 mateszalka1

A színház és a színjátszás szeretete nagy hagyományokkal bír Mátészalka kulturális és közművelődési életében. Nagy büszkeség számunkra, hogy 1988-ban - Nyíregyháza után, a megyében másodikként - önálló színházépület épült városunkban. Innentől kezdve professzionális játszóhelyen tudják a közönséget szórakoztatni és elgondolkodtatni az amatőr és hivatásos színtársulatok, s olyan élményhez juttatni a lakosságot, mely azelőtt csak keveseknek adatott meg.

mateszalka

Ezen tevékenységhez kapcsolódóan számos rendezvényt valósítunk meg az év folyamán. Ahhoz, hogy a bemutatásra szánt darabok nyitott fülekre, szívekre és elmékre találjanak, fontosnak tartjuk, hogy igényt generáljunk az felnövekvő generáció körében a kulturális eseményeken való részvételre. Véleményünk szerint ehhez az egyik legjobb út, ha megismerik és megszeretik ezt a különleges világot. Ezen célt szolgálandó, 2017. november 16-án - a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával - színházi szakmai napot szerveztünk a mátészalkai járás diákjai számára, s „Ismerd és szeresd meg! Nézz a kulisszák mögé!” névre kereszteltük a programot.

mateszalka2

A „színházi érzékenyítés” során a diákok megismerkedtek a színházépülettel, a kulisszák mögötti világgal (jelmez- és kelléktár, színházi öltözők, stúdió), színháztermi hang- és fénytechnikai bemutatót láthattak, hallhattak, meséltünk a színházi szokásokról, hagyományokról, legendákról, babonákról, betekinthettek egy előadás születésének körülményeibe és érdekes drámapedagógiai foglalkozáson is részt vehettek.

mateszalka3

A nap méltó lezárásaként pedig a Talán Teátrum művészei röpítették el lelkes ifjú közönségünket a legendás kávéházak fantasztikus világába, hiszen bemutatták A kávéház titkai című előadásukat.

Ezzel a programkavalkáddal kívántuk beavatni a színház gyönyörűséges és sejtelmes világába a szakmai napunkon részt vevő tanulókat.

NKA 25 eves logo szines RGB

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Zsoldos Judit, Mátészalkai Szentpétery Zsigond Kulturális Központ és Színház

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280