MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 8:32

... de ez női titok, ne mondd el senkinek!

Ezek a mai gyerekek olyan felvilágosultak, hogy már az ovisok is tudják, hogy nem a gólya hozza a kistesót, nem a vásáron veszik, ők már nagyon kicsi korukban el tudják mondani, játszani, hogyan kerül a pocaklakó anya hasába, nem úgy mint az én időmben.

nagylanyillusztráció

Akkoriban legalább is nálunk a mi családunkban ez tabu téma volt. És minden ami ezzel kapcsolatos az titok volt, amit csak a felnőttek tudtak, csak rájuk tartozott. Úgy nőttem fel, hogy nem volt fürdőszobánk, lavórból mosakodtunk, pléh teknőbe fürödtünk, egy szobába aludtunk a szüleinkkel, de soha nem láttam őket meztelenül. Nem hogy apámat, anyámat sem.

Tizenhárom éves voltam mikor azt vettem észre, hogy valami nem stimmel velem, a szomszédok is egyre gyakrabban mondogatták anyámnak, hogy - Erzsi, ezt a jányt megrúgta a csikó, lassan nagyjány lesz! Olyankor végig néztek rajtam, mosolyogtak, sejtelmesen össze kacsintottak, én meg rettenetesen szégyelltem magam. Próbáltam eldugni a valahogy láthatatlanná tenni azt a két aprócska dudort ami a blúzom alatt kiemelkedett. Legnagyobb bánatomra más dolgot is felfedeztem magamon, ami ruhán keresztül nem látszott ugyan, de tudtam, hogy az addig nem volt ott, és fogalmam se volt, hogy miként került oda, hogy fog az eltűnni, vagy egyáltalán eltűnik-e.

Anyámnak nem mertem szólni róla, a húgom csak 9 éves múlt, olyan bizalmas barátnőm se volt akivel megoszthattam volna a ,,titkomat" csak abban reménykedtem, hogy valahogy biztos csak elmúlik. Egy nap édesanyámmal kettesbe voltunk odahaza, mikor váratlanul azt mondta, - Lassan nagylány leszel, amit most mondok az csak a nőkre tartozik! Szégyenlősen lesütötte a szemét, és nagyvonalakba elmondta, hogy ne ijedjek meg ha vérzek, mit tegyek ha "úgy" lesz, ez minden nőnek szokott lenni, és minden hónapba!

Na ezzel egy világ dőlt össze bennem, nem mertem csak annyit kérdezni, hogy - anya, és ez mikor múlik el? Hát, 50 éves kor körül szokott elmaradni, mondta ... de ez női titok, ne mondd el senkinek!

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280