Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 15, 11:24

Húsvéti tojás aszpikban - Olgi nagyi kipróbált receptje fotókkal

Irázi Viki blogjában találtam ezt a receptet, gondoltam húsvétkor nagyon aktuális. Mindenkinek ajánlom, finom és mutatós!

aszpikos1

 Hozzávalók:  2 ek zselatin por , 1 dl hideg víz,  10 üres tojáshéj ,  1/2 sárga és 1/2 piros színű paprika , csíkokra vágva , 15 dkg sonka csíkokra vágva ,  pár szem olajbogyó felaprítva vagy félbevágva , konzerv kukorica és zöldborsó , 4 dl világos tyúk húsleves -leves kockából is készülhet, petrezselyemzöld. Nálam már volt a kertben ánizskapor, azt is raktam bele.

asztik2

Elkészítés:

"Először a zselatint egy tálba tesszük, leöntjük a vízzel és 1 órát hagyjuk duzzadni. Közben, a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle, jól átmossuk, lecsepegtetjük. 

 A petrezselyem levelekből 1-1-et a tojások aljára (a vékonyabbik felére, mert ez lesz majd kihűlés után a teteje) teszünk, majd a többi hozzávalóból is pakolunk rá és beleállítjuk a tojástartóba.

aszpikban 2

 Amikor a zselatin megduzzadt,  feloldjuk a forró húslevesben. Ráöntjük a tojáshéj tetején lévő lyukon a töltelékre a húslevest. Én egy kis tölcsér,és egy csőrös kis merőkanál segítségével oldottam meg.

Tojástartóba rakjuk és betesszük a hűtőbe a tojásokat egy éjszakára. Amikor a zselé megszilárdult, törjük fel a héjat és vegyük ki a zselés tojást. 

Olgi nagyi kipróbált receptjeit megtalálja itt:  bloggeranyo.blogspot.hu

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700