Bundás alma
- Írta: Bodnárné Varga Éva
- Közzétéve Receptek
hozzávalók / 4 adag
Az almához
- 2 nagy db alma (savanykás)
- 5 dkg finomliszt
- 2 ek porcukor
- 1 késhegynyi fahéj
A sütéshez
- 2.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
-
- Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. Kevés lisztben megforgatjuk.
- A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.
- Az olajat felforrósítjuk.
- Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába és a forró olajban kb. 10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
- Törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
- Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
Forrás: nosalty