Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 12:36

Bundás alma

  • Közzétéve Receptek

 

bundasalma

hozzávalók 4 adag

A tésztához

  • 1 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 0.5 dl víz

Az almához

  • 2 nagy db alma (savanykás)
  • 5 dkg finomliszt
  • 2 ek porcukor
  • 1 késhegynyi fahéj

A sütéshez

  • 2.5 dl napraforgó olaj

Elkészítés

    1. Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. Kevés lisztben megforgatjuk.
    2. A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.
    3. Az olajat felforrósítjuk.
    4. Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába és a forró olajban kb. 10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
    5. Törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
    6. Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

    Forrás: nosalty

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280