Logo

Pászka, ahogy nagymamám készítette

A pászka egy pirított tészta, amelyet az emberek kenyérként ettek, de Tarpán ezt tovább vitték és egy laktató főételt készítettek belőle. A fotót az Esze Tamás Népe Tarpa facebook profilon találtam, kérésemre küldte el a receptet:

paszka

0.5 kg liszthez fokozatosan annyi langyos sós vizet adunk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. (Tojást nem szabad beletenni!!!) Mikor jól kidolgoztuk a tésztát 15 percig pihentetjük.

Utána késfok vastagságúra kinyújtjuk (ez tésztanyújtó gépen 6-s fokozat) Vaslapon mindkét oldalát megpirítjuk, majd egyenlő nagyságú kockákra tépdessük.

Forrásban lévő sós vizet öntünk rá, amiben kétszer átforgatjuk egy fakanál segítségével, majd azonnal leszűrjük róla vizet.

Nyakon öntjük egy kis forró zsírral, jól összekeverjük vele. Tejfölt kínálunk hozzá.

Jó étvágyat mindenkinek!

Esze Tamás Népe, Tarpa

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.