Tarkedli - van ahol Cseh fánknak nevezik
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Tájjellegű ételek
A 19. század végének közép-európai konyháiban nagy kedvenc volt a talkedli. Esetleg cseh fánk, kőttes fánk vagy Dalken? Mindegy hogyan hívjuk, finom és ez a lényeg!
Hozzávalók:30dkg liszt, 2 tojás, só, 1ek cukor, 4dl tej, fél élesztő
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felolvasztjuk majd az összes hozzávalót egy keverőtálban csomómentesre keverjük, majd langyos helyen állni hagyjuk.
30 perc pihenő után forró olajban kisütjük, körülbelül egy tarkedli egy evőkanálnyi tészta, de egyéni ízlés szerint süthető.
Amikor megsült, baracklekvárral kínáljuk vagy porcukorral szórjuk.
forrás: tutireceptek.hu