Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 21:08

Kati mama receptjei: Törtpaszuly, levében leves

A hagyományos ételek receptjei nálunk is nemzedékről nemzedékre szállnak, de a lányokkal a "Beregszem" -ben, hímzés közben átbeszéljük a dolgokat.

katimama1

Hozzávalók: Füstölt bordaporc vagy bármilyen füstölt hús, 0,5 kg paszuly, 3-4 gerezd fokhagyma, 2-3 közepes krumpli, 

A paszulyt beáztatjuk előző nap.

A hozzávalókat együtt rakjuk fel, és úgy öntünk rá vizet hogy a bőven ellepje. A krupli kihagyható, azért szoktam belerakni, hogy könnyebb legyen a törtpaszuly.

Amikor megpuhult a paszuly, egy másik fazékba egy kevéske kockára vágott hagymát megabárolunk (üvegesre pirtunk) pirospaprikával (én hagyományosan zsírral csinálom), és erre ráöntjük a paszuly levét. Én csak zöldséglevelet rakok hozzá, de ismerek olyat, aki tesz még hozzá ételízesitőt is.

A paszulyból kiszedjük a füstölt húst, azt is átrakjuk a levesbe, valamint teszünk bele csipegetett tésztát. Régen magam csipegettem, de mostanában bolti "gomboda" tésztát használok. Ha megfő a tészta, kész a leves. Tálaláskor a tányéron, egy kiskanálnyi tejföllel díszitjük.

katimama2

Törtpaszuly:
Egy kanál zsírral, és egy kanál liszttel világos rántást csinálunk, és megvárjuk hogy kihűljön.
Rétesszük a paszulyra és botmixxerrel összetörjük (amíg nem volt botmixerek, húsdarálóval törtem össze).
Tálaláskor paprikás hagymát, és főtt kolbászt rakok rá, a férjem a debreceni párost szereti. Hordós savanyúkáposzta illik hozzá!

Paprikás hagyma:
2 kanál zsíron 3-4 nagyfej karikára vágott hagymát megabálunk (üvegesre pirítjuk) és egy pici paprikát teszünk hozzá.

katimama5
Kati mama

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280