Logo

Pirított lekváros laska

Szatmár és Bereg területén szegények voltak az emberek, étkezésükben nagyon kevésszer szerepelt a hús. Azt ették amit megtermeltek, liszt mindig volt tésztát gyúrni, és a lekvárnak való "nemtudom" szilva fája is vadon nőtt a kertek végében.

laska

Mindenük megvolt a mocskos tészta, vagy a lenti recept, a pirított lekváros laska elkészítéséhez:

A széles metélt tésztát sós vízben kifőzzük. Leszűrjük. Forró zsírral és egy csipet sóval összekeverjük. Serpenyőbe rakunk egy réteg tésztát. Szilvalekvár pöttyöket rakunk rá. Erre még egy réteg tészta kerül. Megpirítjuk az egyik oldalát, majd egy fedő segítségével megfordítjuk és megpirítjuk a másik oldalát is.

Jó étvágyat! 

 

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.