Logo

Berényi laskagomba leves füstölt tarjával

Hozzávalók 4 főre:kep

10 dkg füstölt tarja

0.5 dl olaj

5 dkg Kolozsvári szalonna

15 dkg laska gomba 1 szál sárgarépa (15 dkg)

1 szál petrezselyemgyökér (10 dkg)

1 db kicsi zeller (5 dkg)

1 fej vöröshagyma (5 dkg)

2 gerezd fokhagyma

babérlevél, bors, csípős paprika húsleves (1 liter) vagy vegeta

1 kávéskanál piros paprika liszt vagy keményítő tejföl friss petrezselyemzöld

Betét (összekeverjük, késsel vagy kanállal a levesbe szaggatjuk) 1 db tojás liszt só víz

Elkészítés:
A szalonnát kisütjük, a vöröshagymát megpirítjuk. A kockára vágott sárgarépát, a zellergyökeret, a laskagombát és a füstölt tarját is megpirítjuk. Babérlevéllel, sóval, borssal, fokhagymával (vegetával), csípős paprikával ízesítjük. Pirospaprikával megszórjuk, felengedjük. Tejfölös habarással sűrítjük, friss vágott petrezselyemmel megszórjuk (ízlés szerint lehet vágott kaporral is ízesíteni). A betétet beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe.

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.