Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 19, 22:11

Testvértelepülés megállapodást kötött Beregsurány, és a felvidéki Iske

  • Közzétéve Helyi hírek

A Beregsurányi Falunap keretében testvértelepülési megállapodást kötött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregsurány község, valamint a Szlovákiában található Iske község, amely a történelmi Ung megyének volt része.

Beregsurany iske

Herka István Beregsurány polgármestere elmondta, hogy a községnek ezidáig egyedül a szomszédos Asztély volt a testvértelepülése, Iske az első felvidéki település, amellyel ilyen megállapodást kötöttek.

Az iskeiek a falunapra nem jöttek üres kézzel, sátrukban a finom ételeken bemutatásán kívül egy tárlatot is berendeztek az ott élő kézművesek munkáiból.

Beregsurany iske5

Beregsurány további településekkel is kapcsolatban áll - folytatta a polgármester - már a mostani falunapon szerettük volna aláírni az erdélyi Bálványosfürdő településsel a testvértelepülési megállapodást, de sajnos ez technikai okok miatt nem jöhetett létre. A közelmúltban jártam Bálványosfürdőn, ahol előkészítettük ezt a megállapodást.

Községünknek távolabbi tervei között szerepel egy lengyelországi településsel szintén testvértelepülési kapcsolat létrehozása. A kapcsolatot már felvettük, remélem nemsokára jó hírekkel tudok szolgálni. - mondta el Herka István polgármester

Beregsurany iske1Beregsurany iske3Beregsurany iske4

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280