MK voks2025 II ADS 1200x150 0530

Bejelentkezés
Frissítve: 2025 Sep 5, 20:20

Olgi nagyi receptjei: Kukorica leves

kukuricalevesA téli farsangi időszak levese,a kukorica leves.

 Őseink még száraz, morzsolt kukoricából készítették. Áztatták egy éjszaka az akác fahamu, lúgos levében. Ilyenkor fontak szőttek és gőzölgött a csikós spóron az édes kukorica leves. Mesék, kedves beszélgetések, történetei tarkították ezeket az estéket. Gyermekként még én is megéltem ezek hangulatát.

A konyha közepén felállított szövőszék csattogása, a guzsalyok kerekének nyikorgása, senkit nem zavart. Több család is együtt szőtt békességben.

Ma már konzervből készül a kukorica leves, a szöveteket, fonalakat is megkapjuk készen, nem kell emberfeletti munkával , kézzel előállítani.

Hozzávalók: kukoricakonzerv, tejszín, 1 ek liszt vagy étkezési keményítőleves, kockasó, 

Galuskához: 1 tojás, Petrezselyem levél(vagy ételízesítő), só,pici  fehér borsliszt

Elkészítés: A kukoricakonzervet 8 dl vízben felfőzzük, hozzáadjuk a leveskockát, ha szükséges még sót. Az evőkanál lisztet elkeverjük kevés tejszínnel, csomómentesre, majd felhígítjuk a többi tejszínnel. Miután felforrt a leves, adjuk hozzá a lisztes tejszínt. Még egyszer felfőzzük.

A galuska elkészítéséhez összekeverjük a hozzávalókat, majd beleszaggatjuk a levesbe. Ha még különlegesebb ízt szeretnénk adni a levesnek, tegyünk bele egy kis chilit is, vagy piros aranyat.

Galuska helyett főzhetünk bele reszelt tésztát, vagy zabpelyhet is. Gyorsan elkészül, egészséges, finom, és különleges leves.

 

További információ!

 

MK OSP statik ADS 700x700 0801

Helyi reklám, kattintson a képre!!
Már Sushi is kapható az Európai-Kínai ételek éttermében
Vásárosnaményban a Rákóczi park oldalában
a Polgármesteri Hivatallal szemben! 

szusid