Zalai káposztás borított
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna,
30 dkg hosszú metélt,
1 vöröshagyma,fekete bors,
5 dkg margarin,
2 tojás,
3 dl tejföl,
1 dl fehérbor,
8 savanyú káposzta levél (lehet gyalult is),
pirospaprika, só.
Elkészítése:
A kiolvasztott szalonna zsíron pároljuk a hagymát, megszórjuk paprikával, sóval, fekete borssal, majd a húsból pörköltet készítünk. A margarint kikeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a tejfölt, majd a kihűlt pörköltet, és a kifőtt tésztát. Az egészet fellazítjuk a tojáshabbal. A tepsit kibéleljük a káposztalevél felével, beletesszük a ragut, és lefedjük a levelek másik felével. Meglocsoljuk a borral, előmelegített sütőbe tesszük, és készre pároljuk. Kicsit hűtjük, majd deszkára borítva felvágjuk. Tejfölt tehetünk rá.
turinform.nagykanizsa.hu