Olgi nagyi receptjei: Puliszka
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Tegnap puliszka készült, a recept szerint.
A maradékot ma ettem tejjel.

Ezen kívül kizsírozott tepsiben pirítottam a sütőben egy vékony réteget, azt rágcsáltam délután.
Nagyon egészséges étel.
A kutyusom is kap belőle, mert a kukoricától szép fényes lesz a szőre.
Hozzávalók.
2 dl kukorica liszt
2 dl finom szemcsés kukorica dara
1 l víz
diónyi zsír
só ízlés szerint
Elkészítés:
A langyos vízbe szórjuk a kukoricákat folyamatos keverés mellett.
A víz mennyiségét a kukorica határozza meg.
Ha kell, még öntünk hozzá.
Folytonos keverés mellett (habverő a legpraktikusabb) sűrűre főzzük.
Párolt savanyú káposztával és szalonna tepertővel tálaljuk.
A puliszkából, ki zsírozott tepsibe vékony réteget terítve, sütőben pirosra piríthatjuk.

Tejjel is ehető, vagy túróval.
Fagylaltos kanállal golyókat formálva, vajon megpirított kaporban megforgatva, kitűnő köret a kapros puliszka golyó.
Volt alkalom, mikor sült kolbász volt a feltét.
Mellé még párolt lila káposzta, és lilahagyma lekvár került.
A puliszkát, fagylaltos kanállal golyókká formáztam, medvehagymával szórtam meg.
