Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 17:13

Nincs hiány munkalehetőségekből a kereskedelmi szektorban

A kereskedelmi szektor mindig is híres volt a magas foglalkoztatásról. Legyen szó áruházi pozíciókról vagy üzletekről, értékesítési területekről, napjainkban a piac szabad – és nemzetközi – áramlásának is köszönhetően még inkább több a munkalehetőség. Természetesen a 21. század új technológiája eszközei, köztük a mesterséges intelligencia ebben az iparágban is itt-ott megjelenik.

kereskedelmieladoiallasmunkaruhazatiboltbanegerbenKép forrása: freepik.com

Állások a kereskedelem-értékesítés területén Egerben

Először is azt érdemes megnézni, hogy a kereskedelemben nemcsak a nagyobb városokban, Budapesten, Debrecenben vagy Győrben adódnak lehetőségek, hanem olyan kisebb településeken is, amelyek jó fekvésüknek és gazdasági helyzetüknek köszönhetően több kereskedelmi egységet is felvonultatnak. Lehet az épp egy áruház vagy építőanyag-kereskedés. Eger városa például hazánk Észak-magyarországi régiójában pontján pontosan ilyen hely.

Kereskedelmi munkalehetőség Egerben 22 éve működő munkaruházati és munkavédelmi szaküzletben – ilyen és ehhez hasonló aktuális munkalehetőségekre egyaránt lehet jelentkezni az egerallas.hu oldalán!

Mit csinál egy kereskedelmi eladó és mi kell az elhelyezkedéshez?

A kereskedelmi szektorban nagy előny a viszonylag gyors munkába állási lehetőség. A legtöbb helyen általában egy rövidebb betanulást követően el is lehet kezdeni a munkát, a feladatok közé tartozhat például a vevői igények kezelése, a termékismertetés, az árajánlat-készítés, a számlázás, a készletek ellenőrzése, az áruk megrendelése és egyéb irodai adminisztratív feladatok egyaránt.

Amire szükség lesz jó eséllyel az a legalább középfokú iskolai végzettség (érettségi), a számítógépes felhasználói ismeretek és az irodai szoftverek elsajátítása, de az angol, vagy akár német nyelv is elvárás lehet – nagy előny biztosan. De az adott területben való szakmai jártasság (pl. építőipari termékismeret) is alapvető fontosságú.

Mit hoz a jövő a szektorban, mennyiben érinti a mesterséges intelligencia térhódítása a munkavállalást?

Természetesen nehéz elmenni szó nélkül napjaink trendjei mellett, mint például a mesterséges intelligencia térnyerése. Egy eladó, adminisztrátor számára valós veszélyt jelenthet, hogy vajon 5-10 év múlva is meglesz-e még a munkája. A jó hír az, hogy a kereskedelmi szektorban olyan gyorsan változik minden és olyan sok az előrelépési és váltási lehetőség. A “gépek lázadása” pedig aggódnia kell az informatikusoknak, tartalomgyártóknak és egyéb szellemi vagy fizikai munkát végzőknek is.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280