Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 20, 21:36

A párválasztás csábító illata

  • Közzétéve Életmód

Az emberiség életében, a szexuális vágy, ősidők óta kutatott téma. Van, aki számára tabu, van, akinek egy természetes érzés, folyamat, van, aki mindent megtesz azért, hogy különböző szerekkel számára kedvező módon befolyásolhassa.

szaglas1 12

A szexuális vágy fellobbantása, fokozása számos tudóst foglalkoztatott az évezredek során, és mindent megtettek a siker érdekében, a termékenység sikerességért. A termékenység sikerességért egy férfi és egy nő kölcsönös vonzalmának, testi és érzelmi függőségnek is ki kell alakulni, tehát a nőnek és a férfinak „meg kell találnia egymást”. Ennek a feltétele a kölcsönös vonzalom létrejötte, még ha ez ideiglenesen, rövid ideig is tart.

Bacsikné Szigeti Gabriella vagyok, Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, természetgyógyász, fitoterapeuta. Cikkeimben a természet kincsével, a gyógynövényekkel történő lehetséges kezelésekről írok.

Tehát, nem csak látásunkkal választjuk ki a számunkra kívánatos partnert, de a szaglásunk is nagy segítséget nyújt – amelyről egyes tudósok a XIX. század elején még úgy vélték, hogy az ember számára ez egy kevésbé fontos terület – azonban mára számos kutatás bebizonyította, hogy ez lényeges tényező az emberiség fennmaradásában. Ma már megszámlálhatatlan kutatás támasztja alá, hogy a párválasztásban elsődleges szerepet játszik a másik nem illata. Másodlagos a másik fél testalkati szimmetriájának megítélése, harmadlagos a személyisége.

Igen, az illatokban rejlő apró feromon, amit észrevétlenül és szüntelenül keresünk egész életünk folyamán. Ezeket a láthatatlan feromonokat a levegő közvetítésével érzékeljük. Ez az illékony, láthatatlan, könnyen elbomló vegyület az emberi orron át stimulálja a hypotalamuszt, nemi vágyat, vonzalmat, nyugalmat vagy akár ellenszenvet keltve.

A növényeknél a feromonok olyan kémiai kommunikációra szolgáló, illékony anyagok amelyek rendkívül erős biológia hatásúak. Lehetnek csalogatóak, riasztóak, védekezésre szolgálóak. Vannak olyan növények, melyek csábító hatású feromonokat tartalmaznak, a viselője ezzel hasonló irányú kommunikációt folytat.

Napi frissességünk megőrzése érdekében sokan használunk különböző illatanyagokat, parfümöket.

Ezek illóanyagainak egy része virágok kivonata, illóolaja, melyek pszichés hatást gyakorolnak az emberek nagytöbbségére:

Afrodiziákumok fizikai vagy pszichés vágykeltők, amelyek a szexuális, a nemi vágyat, orgazmuskészséget és a termékenységet fokozzák. A hatásmechanizmusok tudományosan nem bizonyított. Afrozidiákumoknak tartott növények, gyógynövények: ánizs, andragóra, avokádó, babér, barátcserje, bazsalikom, beléndek, kakaóbab, fahéj, gyömbér, jácint, kardamon, narancsvirág, szegfűszeg, szerecsendió, vanília.

A parfümök egyik kedvelt virága az orchidea, amelyeket vágyfokozás céljából használnak. Az orchideafélék a megporzásra kiválasztott nőstény rovar feromonjait képes utánozni, a beporzás érdekében.

A vanília segíti az embereket a szexuális együttlét során az ellazulásban, feszültségoldásban, az egymásra történő ráhangolódásban.

A narancsvirág feloldja a szorongást, erősíti az önbizalmat.

Ánizs oldja a szorongásokat, diplomatikusabbá, megértőbbé tesz, jókedvre derít.

Ylang-ylang, oldja a szexuális vágyat gátló stresszt és szorongást.

Erotizáló masszázsolaj, vagy fürdő készíthető az alábbi illóolajokból: narancsvirág, jázmin, geránium, rózsa, szantál, ylang-ylang.

Tegyünk 100 ml bázisolajhoz, 3-5 csepp számunkra kellemes illatú illóolajat (a vanília és az ylang-ylang sok ember számára tetszik). Bázisolajként használhatunk mandulaolajat, olivaolajat vagy akár napraforgóolajat. És már kezdődhet is a kényeztető masszázs.

Az emberek manapság annyi illatanyagot, és mesterségesen előállított (testápoló, szappan, dezodor, parfüm) feromont is felvisznek a bőrükre, hogy elfedik saját feromon mintájukat. Sokan azért teszik ezt, mert előnyt remélnek a párválasztásban, sokan azért mert nem szeretik saját illatukat, míg mások a szokások miatt. Holott, minden emberbe bele van kódolva személyre szólóan, hogy milyen feromont keres és milyen feromont kerül el. Ez a párválasztásunk egyik alapja. Nincs olyan illat és feromon ami mindenki számára pozitív hatást fejt ki, és még az illat koncentrációja is nagyon különböző hatással van mindenkire. Lásd a méheknél, egy kaptár méhkirálynőjének feromonja a biztonságot, a családot jelenti, más kaptárból származó méhnek az ellenkezőjét.

Elérhetőségem: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +36/30-529-85-74 – időpontfoglalás természetgyógyász szakrendelésre, gyógynövénytermék rendelés - Nálam megtalálod a szükséges gyógynövény termékeket a gyógyuláshoz! Hívj, írj nekem a gmail címemre vagy keress facebook oldalamon messengeren.

TERMÉSZETES EGÉSZSÉG! Bacsikné Szigeti Gabriella Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, fitoterapeuta

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280