MFB lakossagi EH banner 1200x150px
Bejelentkezés
Frissítve: 2018 May 25, 16:12

Országos hírek

Ismét Krivács Andrást választották meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnökének

Negyedik alkalommal választották meg Krivács Andrást (Fenyves Szálloda és Konferencia Központ,Baktalórántháza) az idén a 50. jubileumát ünneplő szövetség élére és kapott bizalmat a következő két éves ciklusra - írta meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség facebook oldala.

krivacs1fotó: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség©Csárdás Ferenc

  • Írta: Gasztronómiai Szövetség
  • Kategória: Országos hírek
  • Találatok: 55

A jövő héten is folytatódik a változékony idő

A jövő héten is folytatódik a változékony idő: a napsütés mellett többször várható zápor, zivatar. Ezzel együtt kissé melegszik a levegő, többfelé 25 Celsius-fok felett alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

zivatarZivatarfelhők Tiszaszalka felett ©Gulyás András

Az őstermelőknek és az áfás magánszemélyeknek is adóbevallást kell benyújtaniuk

A mintegy 150 ezer őstermelő és áfafizetésre kötelezett magánszemély közül eddig csupán 67 ezren juttatták el szja-bevallásukat a NAV-hoz. A többi, csaknem 83 ezer őstermelőnek és áfás magánszemélynek még négy napja van május 22-éig, hogy kiegészítse a NAV által elkészített bevallási tervezetet vagy saját maga töltse ki és küldje be a 17SZJA nyomtatványt.

ostermelo eper

A bazsalikomos málna lett az év fagylaltja

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte Év fagylaltja-versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

fagyifotó:delmagyar.hu

Még egy hétig lehet benyújtani a gazdáknak az Egységes kérelmeket

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívja a tagjai figyelmet, hogy a gazdálkodók május 15-ig adhatják be támogatáscsökkentés nélkül egységes kérelmüket. Idén minden eddiginél több, immár 44 jogcímre, intézkedésre lehet forrást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

csemegekukorica 20160415

Harmincnégy településen kezdődött el a munka az Élemiszerlavina programban

Harmincnégy önkormányzat, oktatási intézmény és civil szervezet kapott értékes vetőmagokat a Civil Iránytű Alapítvány és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában. A burgonyát és a különféle zöldségféléket ezekben a napokban vetették el mintegy 40 hektárnyi földterületen, a terményeket nehéz sorsú embereknek adják majd.

panier 31

  • Írta: Bodnárné Varga Éva
  • Kategória: Országos hírek
  • Találatok: 109