Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Nov 16, 20:50

Látnivalók

Mátészalkai Fényes Napok 2018.

 A mai Magyarországon 1888-ban Mátészalkán gyulladt fel elsőként az elektromos közvilágítás és az első villamosított lakóház is itt volt. Ennek jegyében kezdték el 2003-ban megrendezni a városban, hagyományteremtő jelleggel, a Fényes Napok programsorozatát augusztus végén.

mateszalkafenyes

 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Látnivalók
 • Találatok: 866

Húsvétra átadják a Nyíregyházi Állatpark látogatócentrumát

Húsvétra átadják a Nyíregyházi Állatpark látogatócentrumát

Nyíregyháza, 2018. február 12. A Nyíregyházi Állatpark épülő új látogatócentruma és bejárata 2018. február 12-én. A tervek szerint húsvétra elkészül a 380 millió forintos fejlesztés, a látogatócentrum, valamint az ehhez tartozó nyitott hópárduckifutó, amely az állatparkot érintő több mint hétmilliárd forint értékű beruházási csomag egyik első fázisa. (MTI)allatpark1         Fotó: Balázs Attila

2017. szeptember 5-én kezdődött el a kivitelezési terület átadásával a „Látogatócentrum építése és Hópárduc kifutó kialakítása a Nyíregyházi Állatpark területén” című pályázat. A megvalósítására közel 400 millió forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Nyíregyháza Önkormányzata. Nem sokkal később, 2017. október 13-án ünnepélyes keretek között letették az alapkövet,

allatpark3

 

 

most pedig már jól látható a változás, állnak az új bejárat falai, túl vannak a szerkezet építésén és hamarosan kezdődik a belső berendezés.

Ez a térségi jelentőségű, látogatóbarát fejlesztés lehetővé teszi az állatparkba érkező vendégek modern, kényelmes körülmények között történő fogadását. Az új „Látogatócentrum” megépülésével zavartalanná válik a nagy létszámú csoportok fogadása, nő a bejárat áteresztőképessége, csökken a zsúfoltság és a torlódás veszélye. A hatékony és szakszerű beléptetés mellett értékmegőrző szekrény, valamint pénzváltó és bank automaták is a látogatók rendelkezésére állnak majd. Megvalósul az épület komplex akadálymentesítése is.

A projekt másik fő eleme egy Hópárduc kifutó építése az állatparkban, ahová hamarosan be is költözhetnek a hópárducok. Jelenleg a sziklák elhelyezése zajlik a kifutóban. Az állatpark most is nyitva áll a látogatók számára, de a tavasszal érkező vendégeket már az új látogatócentrom fogja fogadni.

forrás: nyiregyhaza.hu 

 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Látnivalók
 • Találatok: 582

HAGYOMÁNYŐRZŐ GEMZSEI SZÜRETI MULATSÁG - 2017. SZEPTEMBER 24. (vasárnap)

gemzse11

Rendezvény helyszíne: Gemzse TSz iroda udvara

13:00- 13:30      Wesley János Óvoda, Általános és Középiskola Gemzsei Tagintézménye tanulóinak előadása

13:30- 14:30          Roma Nemzetiségű Önkormányzat kulturális műsora

14:30- 15:30          Fellép a szomszéd település tehetsége, Csépke Szabrina

16:00- 17:00           Kis Palika

17:00- 18:00           Nagy Szilárd

18:00- 19:00            V-Zoy

19:00- 20:00            Tilinger Attila

20:00-                      Tűzijáték

Egész napos vásári forgatag és vidámpark várja a kedves látogatókat.

A lakosság számára az ellátásról a település sátraiban a közfoglalkoztatottak, és a kissebségi önkormányzat tagjai által készített ételekkel gondoskodnak.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Seszták Miklós, Nemzeti Fejlesztési Miniszter

A rendezvény díszvendégei: Dr. Czomba Sándor, Országgyűlési Képviselő és Dr. Tilki Attila, Országgyűlési Képviselő

 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Látnivalók
 • Találatok: 955

Székely Menekültek Emléknapján

 Székely Menekültek Emléknapja - Hajdúnánás és Csíkszereda városa közösen emlékezik meg a székely menekültek 1917. évi hazatelepülésének századik évfordulójáról.

Hajdunánás

 Idén a centenáriumi események fényében felavatásra kerül a Csíkszereda Megyei Jogú Városának és a Csíki Székely Múzeum nagylelkű ajándékaként Hajdúnánáson felállított székely kapu, valamint a két település megpecsételi 100 éves történelmi kapcsolatát és egymást testvérvárossá fogadja.

 Az ünnepi esemény szeptember 10-én kezdődik 10 órakkor a Református Templomban. A Református Istentiszteletet Ft.Dr. Fekete Károly  tartja, melyre Önöket is szeretettel hívjuk és várjuk!

Hajdúnánás Város Önkormányzata és a Hajdúnánási Református Egyházközség 

 

 

 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Látnivalók
 • Találatok: 832

Bemutatkozott a fehér oroszlánbébi

Bemutatkozott a közönségnek a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlánbébije. A különleges állat augusztus 26-án született, öt hetes korától láthatják az érdeklődők. Az apróságot nem az anyja, hanem gondozója neveli, mivel mamája nem tudta őt táplálni.

 or1c

 • Írta: Bodnár Zsolt
 • Kategória: Látnivalók
 • Találatok: 1298

EMMI CsaladokEve STATIKBANNER nov 700x700 gif