Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 15:40

Erősítsük immunrendszerünket C-vitamin tartalmú, vírusellenes, gyógynövényekkel - mire ideérne a negyedik hullám

  • Közzétéve Életmód

Mondhatjuk, hogy az emberiség átélt már nem is egy pandémiát. Miért pont ezzel a járvánnyal kellene foglalkozni kiemelten?

zöldség

A koronavírus jellemzője, hogy már féktelenül tombol a tüdőben, a légutakban, de immunrendszerünk még azt hiszi, hogy a szervezetünk egészséges. A fertőzés korai szakaszában a vírus képes félrevezetni a szervezetet. Amint testünk sejtjei vírustámadást észlelnek, riadót fújva, interferont kezdenek kibocsátani, ez figyelmezteti az immunrendszerünket. A koronavírus ki tudja kapcsolni ezt a figyelmeztetést.

Bacsikné Szigeti Gabriella vagyok, Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, természetgyógyász, fitoterapeuta. Cikkeimben a természet kincsével, a gyógynövényekkel történő kezelésekről írok.

A COVID, bár az egész szervezetet érinti, azonban tüdőbetegségként indul, így a vírus a tüdőben egészen szokatlan dolgokat művel. Nem csak tönkreteszi a tüdőszövet sejtjeit, de meg is változtatja őket. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a sejtek fuzionálnak. Masszív, működésképtelen halmazzá állnak össze (syncytia), és így is maradnak gyógyulást követően, nem regenerálódnak.

A véralvadás működése is eltér a megszokottól. A vérrögképződésért felelős anyagok szintje COVID-betegekben 200 vagy akár 400 százalékkal is magasabb az átlagosnál.

Egyre nagyobb figyelem övezi a koronavírus lambda nevű mutációját. A koronavírus lambda-variánsa jelenleg a világ 26 országában van jelen, de Dél-Amerikában terjed főként. Nagyon fertőzőképes és a vakcinákkal szemben ellenállóbb, mint a vírus eredeti verziója, állítják kutatásaik alapján japán tudósok. A lambda változat hivatalosan Peruból indult, de a szakértők véleménye alapján, nem veszélyesebb a delta nevű variánsnál, amely ma már számos Európai országban is terjed, és már Magyarországon is van ilyen fertőzött.

Alapvetően, a variánsok tüskefehérjéjében vannak jelen a többszörös mutációk. Minthogy a szervezetbe került SARS-CoV-2 tüskefehérjéjének a receptorhoz kapcsolódni képes területe ellen termelődik antitest, ezért a mutáció következtében a variáns ellen a szervezetben nem feltétlenül alakul ki semlegesítő antitest termelődés, vagyis nem tud védekezni ellene az immunrendszer. A lambada-variáns tüskefehérjéjét érintő mutáció segíti a vírust abban, hogy el tudjon bújni, ezzel játszva ki a semlegesítő antitest termelődést.

Már a delta variánsnál megfigyelhető volt, hogy a főbb tünete hasonlít az allergiás nátha tüneteire. Az orrfolyás, tüsszögés inkább jellemzőbb, mint például a szag - és ízvesztés.

A szaglásvesztés a COVID fertőzés második és harmadik hullámában tömegesen alakult ki, a koronavírusos betegek 60-70%-a számolt be a fertőzés után pár nap alatt hirtelen kialakult szaglásvesztésről, mert a szaglóhám nagy mennyiségben tartalmazza az ACE 2 receptorokat, amelyhez a vírus kötődik. A betegek jelentős részénél, a gyógyulást követően, a szaglás 2-3 hét után visszatért, mivel a szaglóhám az egyedüli érzékszervünk, ahol az elöregedett, károsodott szaglóidegsejtek helyébe átlagosan 30 naponként újonnan képződő idegsejtek lépnek.

Az ACE 2 receptor mindenütt megtalálható az egész testben, az erekben, a májban, a vesében, a belekben, a tüdőben, a szívben. A koronavírus egyes betegekben totálisan elszabadul, és a gyulladás túlhajtja az immunrendszert, ami az egész szervezetre pusztítóan hat.

A túlsúlyos betegeknél gyakoribb az erősebb gyulladás és a magas fehérjeszint, ami elősegíti a vérrögképződést. A testszerte felhalmozódott zsír, az egyes szervekben, különösen a májban anyagcserezavart okoz, ami koronavírus-fertőzéssel kombinálódva különösen rossz végkifejletet okozhat.

Mit tehetünk? A legfontosabb, hogy a szervezetünk erős legyen a lehetőségeinkhez mérten. Az egyik védekezési mód, hogy használjuk a természet adta lehetőségeket. Itt volt a nyár, remélem mindenki kihasználta a szép időt, és kellően barna bőrszínre sikerült szert tenni. Így a szervezetünkbe nagy mennyiségű D-vitamin halmozódhatott fel. Elkezdődött a gyümölcsszezon, jött egymás után a cseresznye, meggy, itt a szilva és barack ideje, jön a körte és alma. Ez mind tökéletes forrása a szervezetünk vitamin és ásványi anyag raktárának rendbetételére.

Nem szabad kihagyni a zöldségeket, vöröshagyma, sárgarépa, zeller, karalábé, uborka, paradicsom, paprika, cékla és a káposztafélék fogyasztását sem. Ezek nem csak vitamin és nyomelem pótlásra alkalmasak, de egy részük gyógynövényként, hatóanyagaikat tekintve is nagy segítséget nyújtanak a COVID vírussal szemben a szervezetünknek.

Javaslom, hogy aki szereti, fogyasszon hagymát rendszeresen, mert az egyik fontos hatóanyaga a kvercetin, melyet az ebola és a COVID-19 kezelése során is használnak. Vöröshagymával kezelhetjük a csökkent vizeletkiválasztást, a prosztataproblémákat, epekövet, bélfertőzéseket, a megfázást, a hörghurutot, az asztmát, gégegyulladást, érelmeszesedést, aranyeret, vérszegénységet, influenzát. A hagyma egyik fontos hatóanyaga a kvercetin, mely egy növényi vegyület, amelyről régóta tudjuk, hogy erősen segít csökkenteni a koleszterinszintet, a magas vérnyomást, gátolja a vérrögképződést, így csökkenti a szívroham és a szélütés kialakulásának kockázatát és segít az érelmeszesedés megelőzésében.

Már több cikkemben is olvashattak a bodorrózsa, az izlandi zuzmó, a gyömbér, a ginseng, propolisz, a gránátalma, homoktövis hatóanyagiról, antivirális hatásukról, szervezet védekezését segítő használatukról.

Most a Csipkebogyót szeretném részletezni. Vadrózsafajok (Rosa spp), a (Rosaceae) rózsafélék családjába tartozik. Tüskés vesszejű, akár 3 méter magasra megnövő cserje, drogja a (Rosae pseudo-fructus), érett, aszmagtól megszabadított áltermésének a vacokrésze. C-vitamin mellett, A-, B1-, B2-, P-vitaminokat, illóolajat, pektint és szerves savakat tartalmaz.

A csipkebogyó termése C-vitamin pótlására kiválóan alkalmas. Klinikai vizsgálatok is alátámasztották antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatását. Vizsgálatok megerősítették pozitív hatását az ízületi és reumatikus fájdalomban szenvedő betegek kezelésében. A csipkebogyó magjából préselt olaj fekélyellenes hatását bizonyították. A csipkebogyó magolaj számos bőrbetegségben is eredményesen alkalmazható.

A csipkebogyó terméséből készíthetünk teát, szörpöt, dzsemet vagy akár bort is (ügyesebbek pálinkát). A magolajat a kozmetikai ipar is előszeretettel használja a bőr regenerálására, A-vitamin tartalma miatt.

Szervezetünk immunrendszerének a megerősítésében nagymértékben számíthatunk a C- és D-vitaminokra. A szervezetünket érdemes természetes forrásból megerősíteni az előttünk álló őszi, téli időjárás előtt. Korábbi cikkeimben már írtam C-vitamin tartalmú gyógynövényekről, táplálék növényekről. Ilyenek a fekete áfonya, káposzta, petrezselyem, retek, paprika, homoktövis, cékla, torma, fokhagyma, medvehagyma, gránátalma, maca, hagyma, szilva, alma. Kiemelném a homoktövist, mert nagyon magas C-vitamin tartalommal bír, védelmet nyújt mind a baktérium, mind a vírus fertőzéssel szemben, kiváló immunerősítő, rákmegelőző. A fokhagyma természetes antibiotikum, csökkenti a koleszterin szintjét, gátolja a vérrög képződést, görcsoldó, vizelethajtó, köszvény és ízületi gyulladás ellenes.

Senkit nem akarok rábeszélni, vagy lebeszélni a védőoltásról, de tagadhatatlan, hogy ez is egy védekezési mód.

Mindenkinek saját felelőssége, és döntése, hogy milyen védekezési módot választ.

Az is döntés, ha valaki nem védekezik.

Jelentkezz be természetgyógyász szakrendelésre: Bacsikné Szigeti Gabriella - https://gabriella-gyogynovenyei.webnode.hu/foglalas/ vagy +36/30-529-85-74 – minden betegségben számíthatsz a szaktudásomra, segítségemre! * https://webshop.gabrielherbs.hu/Cistus-complex - webshopunkban számtalan gyógynövényterméket megtalálsz, amire szükséged lehet. (A megrendelt termékeket, egész Magyarország területén, a Magyar Posta futárszolgálata MPL szállítja házhoz.)

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280