Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 19:23

Szemészeti magánrendelés - Árak és egyéb hasznos tudnivalók a különböző kezelésekről

  • Közzétéve Életmód

Egy szemészeti magánrendelésen számos vizsgálat, ellenőrzés és kezelés történik meg. Egy ellenőrzésre 40 év alatt két évente, afölött pedig minden évben egyszer akkor is érdemes sort keríteni, ha egyébként nem küzdünk semmilyen látásproblémával vagy a szemeket érintő megbetegedéssel.

eye doctor with female patient during examination modern clinic ophthalmologist is using special medical equipment eye health

Az árak igen változatosak lehetnek attól függően, hogy mely szemészeti magánrendelőbe látogatunk el. Nézzük meg, mire lehet számítani a különböző kezelések vonatkozásában!

Ekkor keressünk fel egy szemészeti magánrendelést!

A szemekkel életünk során rengeteg gond adódhat. Megkülönböztethetjük a látásromlással és a könnyezéssel kapcsolatos problémákat, emellett beszélhetünk szürkehályogról, zöldhályogról vagy a szem fénytörésével kapcsolatos megbetegedésekről is.

Jó tudni, hogy számos belgyógyászati betegség – például a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás – a látószervekben is tüneteket okozhat, amelyeket érdemes együtt és célzottan kezelni pláne akkor, ha ezeknek az összetett problémáknak a gyógyítása más szakterületek bevonását is szükségessé teszi.

Mennyi az annyi?

Az árakat számos dolog befolyásolhatja. Nyilvánvalóan nem mindegy, hogy csak egy rutinellenőrzésre érkezünk vagy valamilyen kiterjedt gond kezelése érdekében fordulunk orvoshoz. A Budai Szemészet oldalán remekül lehet tájékozódni arról, hogy milyen árakon mozognak most a különféle szemészeti kezelések.

Egy mindenre kiterjedő, különböző méréseket és ellenőrzéseket tartalmazó vizsgálat ára nagyjából 25-30.000 Ft-ra tehető. A legtöbb probléma gyógyszerekkel, szemüveggel vagy egyéb eszközökkel, terápiákkal jól kezelhető, ezek költsége nem rúg túl magasra.

Ha azonban a panaszok forrása komolyabb betegség, sok esetben csak műtéttel orvosolhatóak a gondok. Ezek ára már egészen megterhelő is lehet. Egy szürkehályog műtét elvégzése egy kb. 250.000 és 500.000 Ft közötti összeget követel szemenként, amely nagyban függ attól, hogy milyen műlencse kerül beültetésre az eljárás során.

A monofórikus, vagyis egyfókuszú lencse jóval olcsóbb, mint egy trifokális, vagyis minden távolságra éleslátást biztosító műlencse. Fontos azonban mérlegelni azt is, hogy míg előbbi esetén szemüveg hordására a továbbiakban szükség lehet, utóbbinál nem. Így összességében előfordulhat, hogy egy egyszerre kiadott, magasabb összeggel hosszú távon spórolni is lehet.

Igen nagy népszerűségnek örvendenek a különböző látásjavító kezelések. Az ár a szükséges gyógyulási idő és az alkalmazott eljárás függvényében változik. Míg egy hagyományos, egylézeres kezelés közel 270.000 Ft-ért már elérhető, a rövidebb gyógyulást követelő érintésmentes egylézeres módszer már 380.000 Ft, míg az ennél jóval fejlettebb, modernebb technológiák (amelyek igen rövid, 1-2 napos gyógyulási idővel kecsegtetnek) 440.000-590.000 Ft-ba is kerülhetnek. Az ár minden esetben mindkét szemre értendő.

Kedvezmények a szemészeti magánrendelés igénybevétele során

Az árak sokak számára nem fizethetőek meg azonnal, egy összegben. Számukra kedvezményes, hosszú futamidővel rendelkező részletfizetési lehetőségek is elérhetőek. A műtét utáni kontrollvizsgálatok 1 éven belül ingyenesek, az alkalmassági vizsgálat ára távollátás és 40 év felett 20.000 Ft, ez az összeg azonban levonásra kerül a műtét árából. Rövidlátóknak 40 év alatt ez a vizsgálat teljesen ingyenes.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280