Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 7:55

Napelemes karóra nőknek - ezek lennének most a legnépszerűbb márkák?

  • Közzétéve Életmód

A női karórák kiemelt figyelmet érdemelnek a jelenben, sokan azonban nem tudják, hogy fejlődéstörténetük kezdete egészen a 19. század végéig visszavezethető. A hölgyek ez idő tájt kezdték felfedezni az órát mint kiegészítőt, mely ekkor még elsősorban a divatos megjelenést szolgálta, nem pedig az idő mérését.

karora

A tervezők is felismerték az igényt, és az addig kizárólag férfiak által viselt zsebórákat felfűzték különböző nyakláncokra, brossokra és karkötőkre. A nők saját stílust teremtettek és megszületett egy izgalmas irány, mely napjainkra a legnagyobb márkanevek gondozása alatt fejlődik tovább.

Elegancia modern köntösben

Egy minőségi karóra fontos önkifejezési eszköznek tekinthető. Sokat elárul a viselőjéről például az, ha szolárisan táplált modellt választ magának. Egy ilyen óra rámutat, hogy az illető nem megy el szó nélkül a környezetvédelmi szempontok mellett. Viselése tudatosságot és természetes eleganciát sugároz. A napelemmel a karbantartási költségek is megspórolhatóak, hiszen az akkumulátor nem szorul gyakori cserére.

Mára a legnagyobb gyártók is felismerték a kimeríthetetlen energiaforrás előnyeit és egyre gyakrabban hangolják össze a divatot a fenntarthatósággal – nem csupán világszinten, de hazai vonalon egyaránt. Karóra vásárlás során érdemes az itthoni gyártók termékeit is szemügyre vennünk, hiszen már több kollekció kiérdemelte a figyelmet. A magyar divatmárkák egyébként külföldön is nagy sikert arattak.

Női karóra egyéni stílushoz hangolva

A színek és a formák világában könnyű elveszni, ha női karórákról van szó.

Divatóráinkat remekül párosíthatjuk kedvenc cipőinkkel, ékszereinkkel vagy egyéb kiegészítőinkkel. A Timestore weboldalon a leggyakrabban keresett női karóra márkák között szerepel a Festina, a Guess, a Michael Kors, és a Tommy Hilfiger. Az igényesen kivitelezett, szerkezetileg precíz darabok utat találnak az összes öltözködési stílushoz, illetve viselőjük személyes kisugárzásához.

Római számokkal, és egy minőségi bőr szíjjal vintage hangulatot csempészhetünk a megjelenésünkbe. A letisztult, nemesfémből készített óraszíj időtlen eleganciát képvisel, a kronográf funkcióval felszerelt számlap pedig kifinomultságról és precizitásról árulkodik.

Az olyan díszítőelemek, mint a strassz, vagy a színes számlap még inkább hozzájárulnak az egyedi megjelenéshez.

Óra sportos hétköznapokra

A sportos női karórák többféle funkcióval rendelkeznek. Esetükben nagyobb hangsúlyt kap a dátum, a másodperc jelzése, valamint az időzóna. Sok darabot ébresztővel, stopperrel és vízálló funkcióval is felszerelnek a gyártók. A sportos jelleg ellenére a megjelenésünk egy ilyen modellel is lehet határozottan elegáns. Azok a modern nők, akik a mozgás és az aktivitás köré építik a mindennapi rutinjukat, remek alapdarabokkal egészíthetik ki a kelléktárukat.

A választás során meghatározó szempont lehet  az általunk viselt ékszerek jellege vagy akár a bőrünk tónusa is. Szigorú szabályok azonban nincsenek. Törekedjünk a harmonikus megjelenésre és bátran alkalmazzuk óráinkat önkifejező eszközökként.

Napjainkra a modern női karórák fontos alappilléreivé váltak a hétköznapi, valamint ünnepi viseletnek és megmutatják, hogy milyen messzire jutott az óratervezés.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280