Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 21:39

Ananász az ízületi gyulladás elleni gyógynövény

  • Közzétéve Életmód

Az ananász nem csak egy finom gyümölcs, de gyógyhatását is érdemes kihasználni. Az ananász (Ananas sativus) az ananászfélék (Bromeliaceae) családjába tartozik. Az ananász főbb hatóanyaga a bromelain. Tartalmaz még cukrokat (szaharóz és glukóz), A-, B-, C-vitamint, jódot, magnéziumot, káliumot, kalciumot, mangánt, foszfort, vasat, ként. A bromelain segít a fehérjék lebontásában. Míg a legtöbb gyümölcsöt nem javasolják fehérje tartalmú étel fogyasztását követően, az ananász fogyasztása kifejezetem előnyös.

ananasz

Bacsikné Szigeti Gabriella vagyok, Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, természetgyógyász, fitoterapeuta. Cikkeimben a természet kincseiről, a gyógynövényekről írok.

Az ananász egy méter magas, évelő, Dél-Amerikában őshonos növény. Lándzsa alakú húsos leveleinek a széle tüskés. Virágai a tőkocsány csúcsán torzsaszerű fűzért alkotnak. Az ananász termése, több egymáshoz szorosan tapadó bogyóból áll. Az érett termés sárga vagy pirosas sárga.

Gyógyászati célra mind az érett, mind a zöld termését, tovább a szárát felhasználjuk. A zöld termés étvágygerjesztő hatása mellett, javítja a rossz emésztést. Az érett gyümölcs gyomorsavcsökkentő és puffadáscsökkentő hatású.

Napi 80 gramm ananász elfogyasztásával, a napi C-vitamin szükségletünk egynegyedéhez juthatunk hozzá.

A bromelain hatását széleskörűen kutatták, így széleskörű felhasználási lehetőségét ismerjük. A szív- és érrendszeri betegségben szenvedők számára előnyt nyújt a vérrög oldó tulajdonsága miatt. Ezzel megelőzhetjük az erek elmeszesedését.

Gyulladáscsökkentő hatása miatt fogyasszuk orrmelléküreg gyulladás, vagy akár húgyúti fertőzés esetén. Torokfájás esetén javasolt az ananászlével történő gargalizálás. Gyulladás csökkentő hatása miatt ízületi gyulladásban betöltött szerepe is jelentős, mivel megszabadítja a szervezetet azoktól a vegyületektől, amelyeknek szerepük van az ízületi gyulladás kialakulásában.

Az ananásznak egyesek zsírbontó hatását is tulajdonítanak, így fogyókúrásszerként való alkalmazása is népszerű.

Szövet regeneráló hatása miatt érdemes használnunk az ananászt zúzódások, rándulások, ödéma és sebek kezelésében.

Vizelethajtó hatással is rendelkezik. Méregtelenítő hatású. Köszvény esetén is érdemes fogyasztani.

A benne található C-vitaminnak és vasnak köszönhetően enyhíti a vérszegénység tüneteit, továbbá hozzájárul a betegségből lábadozó és ásványianyag-hiányban szenvedő állapot javulásához.

Ananász fogyasztása friss, teljesen érett állapotban az ideális. A tartósított ananász C-vitamin tartalma csak kis mértékben csökken, azonban a legfőbb hatóanyagát, a bromelaint, a tartósítószer teljes mértékben megsemmisíti.

Az ananász fogyasztásánál ügyeljünk arra, hogy az elfogyasztott gyümölcs legyen tökéletesen érett. Szoptatás ideje alatt, az ananász fogyasztása kismamák számára nem javasolt, mert a kisbabáknál allergiás reakciót válthat ki, amely bőrkiütés formájában jelenik meg. Hat éves kornál fiatalabb gyerekek számára sem javasolt az ananász fogyasztása, nyálkahártya irritáló hatása miatt. De felnőtteknél is kiválthat időnkét, allergiás reakciót, gyomorgörcsöt, hasmenést. Antibiotikus hatás erősítő tulajdonságú, e miatt, antibiotikum kúra esetén ezt javaslom figyelembe venni.

Speciális tudás, speciális szakrendelés: Bacsikné Szigeti Gabriella - https://gabriella-gyogynovenyei.webnode.hu/foglalas/ , +36/30-529-85-74

Amennyiben úgy érzi, hogy az ön egészségi állapotán is segíthetnék a gyógynövények erejével, jelentkezzen be rendelésemre, ahol biorezonenciás állapotfelméréssel, fényterápiával, egészségterv elkészítésével, életmódváltási tanácsokkal vezetem önt egy vidám és egészséges szemléletű útra, amely a gyógyulásához vezet.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280