Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 9, 21:18

Tragikus ruhamosás a Tiszában Tiszaszalkánál (1935 szeptemberében)

  • Közzétéve Érdekességek

Tragikus vizbefullás történt az elmúlt héten Tiszaszalkán. Két test vér, Szakács Borbála és Etel a délutáni órákban a Tiszához mentek, hogy ott ruhát mossanak - írta meg a Nyírvidék 1935 október 3-án

szalay zoltan kiallitas ismeros es3Illusztráció: Gergelyugornya, mosás a Tiszában 1967. Fotó: Szalay Zoltán

Délután 5 óra volt s a két testvér néhány lépés távolságra állott egymástól "a térdig érő Tisza vizében. Vígan ment a ruhamosás, még énekelgettek is, hogy jobban menjen a munka.

Egyszer csak éles sikoltás verte fel a Tisza partját. Szakács Etel kiabált segítségért. Ruhamosás közben megcsúszott és belezuhant a mély vízbe, ahol egy örvény kapta el a szerencsétlen leányt. Szakács Borbála azonnal a huga segítségére sietett s megkezdődött a két fiatal leány szörnyű halálküzdelme.

A Tisza partján emberek gyűltek össze és nézték a két leány rettenetes küzdelmét az örvénnyel. Egy bátor asszony, Kupik Demeterné élete kockáztatásával beleugrott a vízbe és Szakács Borbálát megmentette a biztos haláltól, de Etel huga örökre odaveszett.

Szakács Borbálát eszméletlen állapotban szállították a kórházba, ahol még most is súlyos betegen fekszik.

Állandóan testvére után érdeklődik, azt nem is merik megmondani, hogy Szakács Etelt elnyelte a Tisza örvénye. Holttestét a mai napig nem találták meg.

NYÍRVIDÉK SZABOLCSI HÍRLAP (Trianon 16.) 1935. október 3.

tiszaszalka

forrás: library.hungaricana.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280