Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 20:53

Vásárosnamény polgármestere sajtóközleményben reagált az átlátszó.hu hírportál cikkére

  • Közzétéve Helyi hírek

Az atlatszo.hu hírportálon 2016. június 24-én és július 14-én megjelent, a vásárosnaményi szennyvíztelepet bemutató cikkekre az alábbi sajtóközleményt adom ki:

vn

1. A rendszerváltás előtt épült, majd 1999-ben bővített vásárosnaményi szennyvíztelep Vásárosnamény Város Önkormányzata tulajdonában áll, de Kisvarsány, Nagyvarsány, Gyüre, Ilk, Gemzse és Olcsva településekkel egy megállapodás keretében közösen tartjuk fenn. 2013. január 1. napjától a TRV Zrt. üzemeltetésében működik. Vásárosnamény Város Önkormányzata a 2012. december 31. napján kelt átadás-átvételi jegyzőkönyv szerint a telepet jó, megfelelő műszaki állapotban adta át az új üzemeltetőnek.

2. A cikk súlyos tárgyi tévedése a telepen működő oxidációs medence kapacitásának meghatározása: az ott leírt 600 m3/nap helyett a valóságban 1200 m3/nap. Ez a kapacitás az átlagos terhelésnek megfelel.

3. Vásárosnamény Város Önkormányzata – a többi önkormányzathoz hasonlóan – jelentős összeget költ a vízi közmű vagyona karbantartására, fejlesztésére. Önkormányzatunk esetében ez az összeg évente 9 millió forint. A gyakorlatban ezt a pénzt az üzemeltető a szakmailag indokolt felújításokra, fejlesztésekre fordítja.

4. Ennek ellenére mi is tisztában vagyunk azzal, hogy a korszerűsítés indokolt. Ezért az egymásra mutogatás helyett önkormányzatunk pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez „Vásárosnamény Város szennyvíztisztító telep korszerűsítése és hatásfok javítása.” címmel. A KEOP-7.1.0/11-2013-0025 jelű pályázatot az Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóság vezetője 27 285 000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. Az előkészítő pályázat keretében elkészültek a megvalósíthatósági tanulmány, a költség-haszon elemzés. az engedélyes tervek, a jogerős engedélyek és a megvalósításra vonatkozó közbeszerzési dokumentáció. Tehát a beruházás megvalósítása már csak a körülbelül 1 Mrd Ft-os uniós támogatás függvénye.

5. Az üzemeltető tájékoztatása szerint a telepről kifolyó szennyvíz minősége megfelel a megállapított kibocsátási határértékeknek.

Filep Sándor polgármester

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280